تغییرات همچنان ادامه دارد؛
بی ثباتی مدیریتی در فرهنگ وارشاد كردستان
جاوید شو: بی ثباتی مدیریتی در اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی كردستان از زمان روی كار آمدن دولت تدبیر و امید شروع شده و در مدت شش سال تابحال پنج بار مدیریت این اداره كل تغییر پیدا كرده است.
خبرگزاری مهر - گروه استان ها: نگاه فرهنگی رهبری به كردستان در سال ۸۸ نقطه عطفی در تاریخ این استان بود كه متأسفانه طی چند سال اخیر مقوله هنر و فرهنگ به واسطه اینكه بی ثباتی در مدیریت فرهنگ و ارشاد اسلامی كردستان موج می زند، نتوانسته راه خودرا پیدا كند و خود این ظرفیت عظیم در حال تبدیل شدن به یك چالش جدی است.
متأسفانه در طول یك دهه اخیر جامعه فرهنگ و هنر كردستان در بحث مدیریتی در اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با بی ثباتی بسیاری مواجه بوده اند و هر از چند گاهی این اداره كل به دست یك سرپرست سپرده می شود و یا اینكه به افرادی سپرده شده كه سابقه هیچ گونه مدیریتی نداشته اند و همین مسئله سبب شده كردستان در بحث برنامه های هنری و فرهنگی در چند سال قبل در حال درجا زدن باشد.
تا قبل از سال ۹۲ وضعیت در اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی كردستان بمراتب از لحاظ مدیریتی مناسب تر بود، اما با روی كار آمدن دولت تدبیر و امید و واگذاری مدیریت این اداره كل طی هر چند ماه یكبار به یك نفر آرامش از حوزه فرهنگ و هنر كردستان گرفته شد.
از سال ۱۳۸۹ تا مهر ماه سال ۱۳۹۲ «قباد میمنت آبادی» بعنوان مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی كردستان مشغول به خدمت بود كه بعد از بركناری وی «جلال قلعه شاخانی» به مدت هفت ماه، سرپرستی این اداره كل را در استان بر عهده داشت.
روز یكشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۳ بود كه طی حكمی از طرف علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت یازدهم «رحیم جعفری» بعنوان مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان كردستان منصوب گردید.
مدیریت ادارات ارشاد كردستان و كرمانشاه توسط یك شخص
پس از گذشت حدود دو سال و ۱۰ ماه «رحیم جعفری» با حكم وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ۲۲ اسفند ماه سال ۱۳۹۵ بعنوان مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان كرمانشاه منصوب گردید و همزمان حكم سرپرستی این اداره كل در استان كردستان را نیز دریافت كرده بود و عملاً از این زمان به مدت حدود هشت ماه اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان كردستان فردی را در اتاق مدیریتی خود به چشم ندید.
پس از این خلأ هشت ماهه در تاریخ ۱۷ آبان ماه سال ۱۳۹۶ بود كه با حكم سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی «جلال قلعه شاخانی» كه سابقه سرپرستی هفت ماهه این اداره كل را قبل از «رحیم جعفری» در كارنامه داشت بعنوان مدیركل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی كردستان منصوب گردید كه در نگاه اول جامعه فرهنگ و هنر كردستان از این انتصاب به سبب انتخاب فردی بومی برای مهمترین نهاد فرهنگی كردستان، خرسند بودند.
متأسفانه باوجود اینكه در طول بیشتر از دو سال قبل تمامی ظرفیت های استان برای موفقیت «جلال قلعه شاخانی» بسیج شده بود اما به غیر از اجرایی كردن برنامه ها و جشنواره های روتین گذشته، اتفاق چندانی در عرصه فرهنگ و هنر در استان كردستان روی نداد.
حاشیه های پیرامون فعالیت مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان كردستان از متن فعالیت ها پررنگ تر شد و در صورتیكه كردستان در حوزه زیرساختی بخش فرهنگ با چالش های جدی مواجه بود ولی اعتباراتی میلیاردی برای یكی دو فعالیت ویترینی و البته دهن پركن در این استان هزینه شد.
پروژه تالار مركزی سنندج همچنان نیمه تمام است
مهمترین پروژه زیرساختی بخش فرهنگ در استان كردستان، تالار مركزی سنندج است كه باوجود تمامی وعده های جلال قلعه شاخانی و البته مدیران و مسئولان بالاتر از وی نیز هنوز نیمه تمام باقی مانده است.
در حالی كه خود مدیركل بركنار شده فرهنگ و ارشاد اسلامی كردستان بارها از اختتام سال ۹۷ و پس از آن سال ۹۸ بعنوان زمان افتتاح فاز نخست این پروژه یاد می كرد، كه قلعه شاخانی از مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی كردستان كنار گذاشته شد ولی تالار مركزی سنندج همچنان نیمه تمام باقی مانده است.
البته ذكر این نكته هم لازم است كه باوجود وعده های گوناگون رسانه ای درباب راه اندازی چندین پلاتو نمایش در سراسر استان و برگزاری مراسم های رنگین كلنگ زنی آنها، فعلاً از سرنوشت این تعداد پلاتو هم خبری در دست نیست.
بی ثباتی در بحث مدیریتی در حوزه فرهنگ و هنر كردستان آنقدر بسیار بوده كه حتی صدای هنرمندان این استان را هم درآوره و به صورتی از كمبود امكانات، فضاهای فرهنگی و هنری و كارهای شاخص فرهنگی و هنری در خور شأن نام و جایگاه استان فرهنگی كردستان شكایت و گله دارند.
با تمام این تفاسیر باز هم بنظر می رسد اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی كردستان و جامعه فرهنگ و هنر استان نمی توانند روی ثبات مدیریتی در این عرصه را ببینند، چونكه باز هم مدیریت این اداره كل به فردی دیگر بعنوان سرپرست سپرده شده است.
سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تاریخ ۲۶ دی ماه سال جاری با صدور حكمی «عبید رستمی» را بعنوان سرپرست فرهنگ و ارشاد اسلامی كردستان منصوب و جانشین «جلال قلعه شاخانی» كرد كه چندی قبل از مدیركلی فرهنگ و ارشاد اسلامی كردستان كنار گذاشته شده بود.
هر چند كه این روزها تعدادی افراد قلیل در شبكه های اجتماعی بسیج شده و دوران طلایی مدیریت جلال قلعه شاخانی را یادآوری كرده و نبود وی را نقصانی جبران ناپذیر برای عرصه فرهنگ و هنر این دیار می دانند، ولی ذكر این نكته هم لازم است كه بسیج كل ظرفیت های دولتی و حتی نیروی انسانی برای پشتیبانی از وی در هیچ دوره و شاید هیچ سازمان دیگری در استان كردستان سابقه نداشته است.
حال باید منتظر ماند و دید حوزه فرهنگ و هنر كردستان با این همه تغییرات مدیریتی به كدام سمت خواهد رفت و چه زمانی هنرمندان این سرزمین رنگ آرامش و ثبات در مدیریت را به خود خواهند دید.
منبع: جاوید شو
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب