معاون سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی؛
مردم شبه قاره با زبان فارسی پیوندی ناگسستنی دارند
به گزارش جاوید شو قربانعلی پورمرجان در دیدار بانوان فرهیخته بنگلادش اظهار داشت: مردم شبه قاره در ذات خود با زبان فارسی پیوندی ناگسستنی دارند.
به گزارش جاوید شو به نقل از مهر، به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، هیأتی از بانوان فرهیخته بنگلادش كه با همكاری رایزنی فرهنگی ایران در داكا و اداره كل همكاریهای فرهنگی و امور ایرانیان خارج از كشور به كشورمان سفر كرده اند، روز گذشته ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ با حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با قربانعلی پورمرجان، معاون توسعه روابط فرهنگی بین المللی این سازمان دیدار كردند.
پورمرجان در ابتدای سخنان خود، به تشریح كارهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بعنوان متولی رسمی دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین الملل پرداخت و اظهار داشت: این سازمان در تلاش است تا با بهره گیری از دانش سازمانی و توان فرهیختگان و كارشناسان، مخاطبان خودرا در اقصی نقاط جهان با گوشه هایی از تمدن كهن هفت هزار ساله این مرز و بوم و دستاوردهای انقلاب شكوهمند اسلامی ایران و چهره رحمانی اسلام آشنا كند.
معاون توسعه روابط فرهنگی بین المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه به پیوندهای عمیق فرهنگی بین ایران و شبه قاره، اشاره كرد: ایران و شبه قاره دارای اشتراكات فرهنگی بسیاری هستند و بعضی از این ریشه ها به ۸۰۰ سال قبل برمی گردد، كما اینكه زبان فارسی سال های سال زبان رسمی و متداول در شبه قاره بود ولی بعد از آنكه انگلیس بر شبه قاره تسلط پیدا كرد از اعتبار زبان فارسی در این منطقه كاسته شد.
وی افزود: مردم شبه قاره در ذات خود با زبان فارسی پیوندی ناگسستنی دارند. هم اكنون اقشار مختلف از پژوهشگران و اهل علم و شعر و ادب شبه قاره، زبان فارسی را فرا می گیرند و در انجمن های علمی، دانشكده ها و دانشگاه های مختلف هم این زبان تدریس می شود.
پورمرجان با تاكید بر اینكه زبان فارسی از فرهنگ دینی و اسلامی جدایی ناپذیر است، اظهار داشت: فرهنگ ایرانی به تأسی از فرهنگ اسلامی است و زمانیكه مردم كشورهای دیگر دوده (ع) را به خوبی بشناسند، اساسا فرهنگ زبان فارسی را پذیرا خواهند شد.
وی با اشاره به تاریخ فرهنگ ایران و ریشه های محبت دوده (ع) در بین ایرانیان، بر لزوم معرفی اسلام ناب محمدی (ص) در جامعه بنگلادش خصوصاً میان بانوان بعنوان محور اصلی خانواده تاكید كرد.
سبك زندگی حضرت زهرا (س)؛ بهترین الگوی جامعه
پورمرجان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینكه سبك زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) بهترین الگوی جامعه است، اظهار داشت: حضرت زهرا (س) و خاندانشان متعلق به همه عالمند و وجود آنها سبب مسرت و امیدواری جامعه انسانی است و ما در زندگی خود می توانیم از آنها سرمشق بگیریم.
معاون توسعه روابط فرهنگی بین المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: باید جامعه بنگلادش به خصوص بانوان و نسل جوان به سمت الگوگیری از آن حضرت با استفاده از مسیرهای فرهنگی و هنری شامل سینما، عكس، نشست و كارگاه های تخصصی سوق پیدا كنند.
وی در ادامه سخنانش، مشاركت بانوان ایرانی بعد از انقلاب اسلامی در عرصه اجتماعی را تصریح كرد و اظهار داشت: انقلاب اسلامی ثابت كرد با حفظ حجاب و عفاف و در عین حال حضور در جامعه می توان زن آزاده ای بود كه برمبنای آزادگی و منش انسانی به وی نگاه می شود كه این همان الگوبرداری از حضرت زهرا (س) است.
پورمرجان درانتها سخنانش، پیشنهاد استفاده بهینه از فضای مجازی برای معرفی دین مبین اسلام و آموزش سبك زندگی دینی و اسلامی در جامعه بنگلادش را داد.
سعیده باقری فرد، رئیس اداره توسعه ارتباطات فرهنگی بین المللی زنان اداره كل همكاریهای فرهنگی و امور ایرانیان خارج از كشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی هم در این جلسه برای حاضران سخنرانی كرد. وی در سخنان خود، با اشاره به تحولات جامعه زنان ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: انقلاب اسلامی با عرضه دیدگاه اسلام ناب محمدی و معرفی الگو و سیره حضرت زهرا (س) توانست تحول مهمی در جامعه زنان ایجاد كند و بانوان مسلمان با حفظ ارزش های اسلامی در كارهای اجتماعی حضور جدی داشته و در راه پیشرفت گام های مهمی برداشته اند.
باقری فرد اشاره كرد: اداره توسعه ارتباطات فرهنگی بین المللی زنان، با حمایت اداره كل همكاریهای فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای افزایش تعاملات فرهنگی بین المللی و فراهم كردن زمینه های این تعاملات در حوزه زنان و خانواده، اعلام آمادگی می كند.
بنابر اعلام این خبر، دیدار با زنان فعال و مراكز توانمندسازی زنان و كارآفرینان، حضور در حرم مطهر امام خمینی (ره)، بازدید از نهمین جشنواره مد و لباس فجر، ملاقات با مسئولان این جشنواره، سفر به شهرهای قم، مشهد و تهران و بازدید از مراكز فرهنگی و زیارتی همچون برنامه های سفر بانوان فرهیخته بنگلادش به كشورمان است.
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب