چاپ مقاله استاد ایرانی در مجله بین المللی Chemical Engineering Journal
جاوید شو: مقاله عضو هیئت علمی دانشكده شیمی دانشگاه كاشان درمجله معتبر بین المللی Chemical Engineering Journal با ضریب تاثیر 10.652 به چاپ رسید.
به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، دکترمجید منعم زاده، معاون پژوهشی، و ارتباطات علمی دانشگاه کاشان با اعلان اینکه «اثرات هم افزایی اتم های فلزی در نانوساختار دو بعدی کربنی گرافاین برای افزایش به دام اندازی کربن دی اکسید» عنوان این مقاله است، اظهار نمود: در این مقاله تزیین همزمان یکی از نانوساختارهای دوبعدی کربن به نام گرافاین، توسط اتم های کروم و اسکاندیوم بمنظور بالابردن ظرفیت به دام اندازی کربن دی اکسید توسط این ترکیب انجام شده است.
همین طور در این مقاله تزیین همزمان یکی از نانوساختارهای دوبعدی کربن به نام گرافاین، توسط اتم های کروم و اسکاندیوم بمنظور بالابردن ظرفیت به دام اندازی کربن دی اکسید توسط این ترکیب انجام شده است. گرافاین جزو ترکیبات کربنی دوبعدی و ازخانواده گرافن می باشد که برای اولین بار در سال ۲۰۱۷ به مقدار کم سنتز شد.
این ترکیب، ساختاری مشابه گرافن دارد که در آن بعضی از پیوندهای کربن-کربن با پیوندهای استیلنی جایگزین شده است و بسته به نسبت پیوندهای استیلنی به پیوندهای کربن-کربن، انواع مختلف گرافاین ایجاد می شود.
باتوجه به نیاز بیش از پیش به یافتن مواد مناسب برای ذخیره و به دام اندازی کربن دی اکسید بعنوان یکی از مهمترین آلاینده های جوی، در این کار تلاش شده است اثر هم افزایی دو فلز دکوره شده اسکاندیوم و کروم در ساختار گرافاین بر جذب گاز کربن دی اکسید تعیین شود و خواض الکترونی و ساختاری این ترکیبات مورد بررسی قرار بگیرد.
بررسی اثر هم افزایی دو اتم فلزی در این ترکیب، برای اولین بار انجام شده است و نتایج نشان میدهد با ورود یک یا دو اتم فلزی در این نانوساختار، انرژی جذب کربن دی اکسید از ۳ تا ۱۲ مرتبه در مقایسه با گرافاین خالص ارتقا می یابد که در نوع خود کم سابقه است. همین طور می توان گفت به سبب اثرات هم افزایی این دو فلز، گرافاین هم زمان تزیین شده با این دو، می تواند در آینده کاندید مناسبی برای کاربرد در تجهیزات مربوط به ذخیره، تشخیص، به دام اندازی و یا حذف این آلاینده مهم جوی باشد.
طبق اعلام روابط عمومی وزارت علوم، نویسندگان این مقاله دکتر عادل رئیسی عضو هیئت علمی و دانشیار گروه شیمی فیزیک دانشگاه کاشان و محمد حسین درویش نژاد دانشجوی دکترای شیمی فیزیک این دانشگاه هستند و لینک این مقاله بوسیله آدرس اینترنتی https: //doi.org/10.1016/j.cej.2020.126749 قابل دسترسی است.
منبع: جاوید شو
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب