ابراهیمی تركمان مطرح كرد؛
غرب منشأ افراط گرایی دینی است
به گزارش جاوید شو رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در وبینار بررسی ۲۵ سال گفتگو و همكاری مشترك، وضعیت حال و چشم انداز آینده غرب را منشأ افراط گرایی دینی دانست.
به گزارش جاوید شو به نقل از مهر، ابوذر ابراهیمی ترکمان، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سخنرانی خود در وبینار «بررسی ۲۵ سال گفتگو و همکاری مشترک، وضعیت حال و چشم انداز آینده» که به مناسبت بزرگداشت بیست وپنجمین سالگرد آغاز گفت وگوهای مرکز گفت وگوی ادیان و فرهنگ ها و شورای جهانی کلیساها، برگزار شد، اظهار داشت: در ابتدای این وبینار مایلم از مرحوم حضرت آیت الله تسخیری (ره) یاد کنم که یکی از پایه گذاران این گفت وگوها بوده اند. گفت وگوهایی که خوشبختانه امروزه شاهد اثرگذاری و توسعه آن بویژه در زمینه همکاری و همدلی پیروان ادیان هستیم.
عقلانیت و اعتدال دو شاخصه اصلی ادیان است
وی اضافه کرد: افراط گرایی دینی و نقطه مقابل آن یعنی بی اجر و ارزش کردن ادیان و تاختن به مقدسات دینی، حمله به اماکن مذهبی و نفرت پراکنی که متاسفانه امروز در بعضی کشورها بخصوص فرانسه شاهد آن هستیم هر دو تیغه یک قیچی هستند و تلاش در محو کامل دین این موهبت الهی که بشر را از گمراهی می راند، دارند. خوشبختانه دو شاخصه اصلی یعنی عقلانیت و اعتدال، پیروان راستین ادیان را از افتادن در ورطه افراط و تفریط نگاه داشته است.
عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی گفتگو را عنصر مهمی برای به کارگیری عقلانیت و دوری از خشونت دانست و تاکید کرد: ما از گفتگو با شما در سال های گذشته همواره استقبال کرده ایم و معتقدیم برای هر دوی ما مفید بوده است و الان بعد از گذر از دوران گذشته امیدوارم برای آینده، گفتگوها را هدفمندتر از گذشته، پیش ببریم. گفتگوهایی برای یافتن چاره رفع بحران ها و مشکلات پیش روی بشریت می تواند چشم انداز تأثیرگذاری را ترسیم کند. چشم اندازی که بشر را به صلح نزدیک تر می کند و دشمنی و عداوات را در بین بشریت به انزوا بکشاند؛ این روز را دور نمی بینم و به الطاف خداوندی امیدوارم. دست دوستی و مودت و همکاری ما همواره به سمت دوستانمان دراز است.
دینی که به عقلانیت دعوت می کند، ابتدا راه خشونت را می بندد
ابراهیمی ترکمان، جوهر اصلی ادیان الهی را دعوت به خداپرستی دانست و اظهار داشت: این دعوت دارای دو شرط اساسی است. یکی باور قلبی و دیگری ظهور آثار خداپرستی در عمل یک فرد مؤمن. امروز مشکل اساسی در بین دین باوران، تبدیل باورها و اعتقادات به عمل است. بد عملی یا بی عملی، هر دو می تواند دین را در حّد حفظ ظاهر تنزل دهد. سفارش های معنوی و اخلاقی در ادیان برای همین است که انسان های باورمند مسیر رو به تکامل را طی کنند. در این جوهر اصلی، هیچ اختلافی بین اسلام و مسیحیت نیست و این پایه اشتراکات است و به قدری استقامت دارد که می تواند تفاوت های جزئی را در درون خود هضم کند.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات افزود: افراط گرایی و گرایش به خشونت به مفهوم حذف دیگران، هیچ گاه در دین اسلام و مسیحیت پذیرفته نشده است. چونکه دینی که به عقلانیت دعوت می کند ابتدا راه خشونت را می بندد، چه آنکه خشونت زمانی پدید می آید که عقلانیت کنار رود.
ابراهیمی ترکمان همینطور با ذکر مثالی از همدلی پیروان ادیان اظهار داشت: نمونه بارز این همدلی را می توان در پاسخ مثبت رهبران دینی جهان به نامه اینجانب مشاهده کرد. نامه جنابعالی بعنوان دبیر کل اجرایی شورای جهانی کلیساها و دیگر نهادهای مسیحی هم راستا به رئیس جمهور آمریکا در دفاع از مردم ایران و مخالفت با تحریم های نامشروع و ظالمانه از ثمرات این همکاری است که مجدداً تشکر و قدردانی خویش را ابراز می دارم.
وی از تهیه سند مشترک شورای جهانی کلیساها و شورای پاپی گفت وگوی ادیان واتیکان با عنوان «خدمت به یک جهان مجروح از راه همبستگی بین ادیان: یک دعوت مسیحی برای تامل و عمل در دوران کووید -۱۹ و بعد از آن» ابراز خرسندی کرد و اظهار داشت: شباهت های بسیار زیادی در این سند با آموزه های اسلامی یافتم.
عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی افزود: در این بیست و پنج سال و در خلال ۹ دور گفت وگوهای به عمل آمده موفقیت های زیادی حاصل شده است. در این زمان نسبتاً طولانی بنایی با شکوه و مستحکم برپا گشته که پایه های آن بر اعتماد به یکدیگر، اشتراکات وسیع، اراده طرفین بر توسعه شناخت متقابل و همینطور همکاری در زمینه های مختلف استوار شده است. ما هم معتقدیم که پیمودن این راه آسان نبوده و اصولاً امر گفتگو متکی به آداب و اخلاقی است. باور دینی ما خوب شنیدن را باعث بشارت پروردگار و پرسش نیکو را نیمی از دانش دانسته است.
در بخش پایانی این وبینار بین المللی، تقدیرنامه مشترک صاحب نظران و اندیشمندانی که در طول این ۲۵ سال در برگزاری و اجرای این گفت وگوها مشارکت داشته اند، به امضای رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دبیرکل موقت شورای جهانی کلیساها رسید.
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب