در یك مطالعه آزمایشگاهی بررسی شد

تاثیر عصاره زنجبیل در مهار سلول های سرطان معده

تاثیر عصاره زنجبیل در مهار سلول های سرطان معده

جاوید شو: جاوید شو: نتایج یک پژوهش مقدماتی آزمایشگاهی در مورد تاثیر عصاره زنجبیل بر مهار سلول های سرطان معده و برخی باکتری ها نشان داد که می توان در آینده از این گیاه برای درمان سرطان معده و مقاومت آنتی بیوتیکی استفاده نمود.



به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، سرطان یکی از شایع ترین بیماری هایی است که سالانه میلیونها نفر به آن مبتلا می شوند. به سلول هایی که به سبب عملکرد غیرطبیعی ژن ها و پروتئین های مسئول کنترل رشد و تنظیم چرخه سلولی، گرفتار رشد و تکثیر غیر کنترل شده می شوند؛ سلول های سرطانی می گویند.

۵۰ درصد سرطان های شایع در ایران مربوط به دستگاه گوارش است و در این میان سرطان معده از همه شایع تر است.

در دهه های اخیر مطالعات زیادی بر روی اثرات گیاهان دارویی و انواع سرطان انجام شده و مشخص شده است که عصاره های برخی گیاهان در کنترل سلول های سرطانی مؤثر هستند. زنجبیل یکی از گیاهان دارویی است که در طب سنتی کاربرد وسیعی دارد از گذشته در درمان روماتیسم، آسم، تهوع، استفراغ، عفونت و... کاربرد داشته است.

با توجه به این که این گیاه دارویی از دیرباز به عنوان مکمل غذایی کاربرد فراوانی داشته است، پژوهشگران در یک مطالعه تأثیر عصاره را بر رده سلولی سرطان معده مورد مطالعه قرار دادند. همین طور باتوجه به شیوع مقاومت آنتی بیوتیکی در جهان، در این مطالعه اثر ضد میکروبی عصاره زنجبیل بر باکتری های کلبسیلا پنومونیه، سودوموناس آئروژینوزا، اشرشیا کلای و استافیلوکوکوس اورئوس نیز بررسی گردید.

برای انجام این مطالعه عصاره های آبی و هیدروالکلی زنجبیل تهیه شد و از عصاره آبی زنجبیل در محیط کشت باکتری های ذکر شده استفاده شد. همین طور عصاره الکلی این گیاه را نیز در محیط کشت سلول های سرطان معده، مورد استفاده قرار گرفت و بقا و زنده مانی این سلول ها در حضور عصاره زنجبیل اندازه گیری شد.

بررسی های این مطالعه نشان داد که عصاره هیدروالکلی زنجبیل می تواند بر روی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، کلبسلا پنومونیه و اشرشیا کلای، اثر مهاری دارد.

همچنین مشخص شد که تعداد سلول های سرطان معده در حضور عصاره آبی زنجبیل نیز بعد از ۲۴، ۴۸ و ۷۲ ساعت کاهش داشته است. این بررسی ها نشان داد که سمیت این عصاره گیاهی بصورت وابسته به دوز است؛ بطوریکه با افزایش غلظت عصاره، این فعالیت ضد سرطانی آن بیشتر می شود. بر طبق این نتایج می توان اظهار داشت که استفاه از عصاره آبی زنجبیل می تواند در درمان سرطان معده اثرگذار باشد.

با توجه به نتایج به دست آمده از این تحقیق پژوهشگران این مطالعه می گویند که عصاره زنجبیل را می توان در مقابل مشکل مقاومت آنتی بیوتیکی و سرطان که هر دو خطر جدی بر سلامت جامعه هستند، استفاده نمود. هچنین می توان از عصاره این گیاه به عنوان یک مکمل غذایی و حتی دارویی نیز بهره برد.

البته باید توجه داشت که این مطالعه در محیط لابراتوار انجام شده و مطالعات بیشتری در آینده جهت استفاده از این گیاه در درمان سرطان و مقاومت آنتی بیوتیکی نیاز است.

در انجام این تحقیق فاطمه عبدالهی، فرانک عالی و علی شریف زاده؛ پژوهشگران میکروبیولوژی و بیوتکنولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد با یکدیگر مشارکت داشتند.

یافته های این مطالعه پاییز سال جاری با عنوان سنجش اثرات ضد سرطانی و ضد میکروبی عصاره زنجبیل بر رده سلول های سرطانی و برخی باکتری ها در نشریه علوم غذایی و تغذیه انتشار یافته است.





منبع:

1401/07/17
14:54:48
5.0 / 5
398
تگهای خبر: دستگاه , سلامت
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
جاوید شو جاوید شو