دانشگاه ها و پژوهشگاه های برتر در عرصه تعاملات بین المللی
به گزارش جاوید شو، رییس مرکز مطالعات همکاری علمی و بین المللی وزارت علوم با تأکید بر این که دانشگاه های تهران، فردوسی مشهد و علم و صنعت ایران به ترتیب رتبه های اول تا سوم در عرصه تعاملات بین المللی را به دست آوردند، اظهار داشت: سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران و پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری دو پژوهشگاه برتر این عرصه معرفی گشتند. همین طور پارک علم و فناوری خراسان شمالی نیز تنها پارک حائز رتبه در این عرصه شد.
به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، دکتر مسعود صدری نسب امروز در همایش معاونان بین الملل سراسر کشور که در دانشگاه پیام نور درحال برگزاری است، به با اهمیت ترین شناسه های مورد ارزیابی دانشگاه ها در سال ۱۴۰۰ اشاره نمود و اظهار داشت: تعداد نشست های مجازی با اساتید و پژوهشگران بین المللی، تعداد پروژه های مشترک خارجی، میزان گرنت های بین المللی دریافتی (به هزار دلار)، تعداد دانشجویان بین المللی، تعداد دوره های مشترک آموزشی، مقالات مشترک برمبنای WOS، رتبه در میان دانشگاه های معتبر دنیا و تعداد فرصت مطالعاتی به دانشجویان پسا دکتری و هیات علمی همچون این شناسه ها است که ما می توانیم وضعیت دانشگاه ها را از جهت تعاملات بین المللی مورد ارزیابی قرار بدهیم.
وی همین طور به سامانه یکپارچه سازی ارزیابی بین المللی دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و سازمان های بین المللی اشاره نمود و اظهار داشت: از سال ۹۴ تا ۹۸ ارزیابی ها و پروسه جمع آوری داده ها بصورت سنتی انجام شده و داده ها در مرکز مورد تحلیل های آماری قرار می گرفت، اما در سال ۹۹ بمنظور تسهیل و یکپارچه سازی ارزیابی شناسه های بین المللی دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و سازمان های بین المللی، این مرکز نخستین سامانه یکپارچه ارزیابی عملکرد با قابلیت گزارش گیری و رتبه بندی را راه اندازی نمود.
صدری نسب اشاره کرد: در ارزیابی سال ۱۴۰۰ فراخوانی برای ۱۰۱ دانشگاه ارسال شد که وضعیت تعاملات بین المللی آنها مورد ارزیابی قرار می گیرد که تعداد ۶۸ دانشگاه اطلاعات خودرا در سامانه فوق ارسال کردند که البته از ۳۴ پژوهشگاهی که این فراخوان را دریافت کرده بودند، ۱۵ پژوهشگاه توانستند اطلاعات خودرا ثبت کنند.
به گفته ی ایشان، در ارزیابی سال ۱۴۰۰ پارک ها نیز ما برای ۳۶ پارک علم و فناوری فراخوان فرستادیم تا وضعیت آنها نیز از نظر تعاملات بین المللی مورد سنجش قرار بگیرد که ۹ پارک اطلاعات خودرا ثبت کردند.
این مقام مسئول اسامی دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و پارک های حائز رتبه های برتر در زمینه تعاملات بین المللی را اعلام نمود و اظهار داشت: دانشگاه تهران، دانشگاه فردوسی مشهد، علم و صنعت ایران به ترتیب رتبه های یک تا سه دانشگاه های کشور را در عرصه تعاملات بین المللی از آن خود کردند و دانشگاه های تبریز، صنعتی اصفهان، گیلان، قم، اصفهان، تربیت مدرس، خواجه نصیر و ارومیه نیز به ترتیب رتبه های بعدی را به دست آوردند.
او در آخر اشاره کرد: سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری دو پژوهشگاهی هستند که به ترتیب رتبه اول و دوم در عرصه تعاملات بین المللی را به دست آوردند و پارک علم و فناوری خراسان شمالی نیز تنها پارک حائز رتبه این ارزیابی شد.
منبع: javidsho.ir
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب