صنعت علم تقلبی در چین؛

وقتی کارخانه های مقاله سازی پیشرفت یک کشور را تهدید می کنند

وقتی کارخانه های مقاله سازی پیشرفت یک کشور را تهدید می کنند

به گزارش جاوید شو، چین به تولیدکننده پرکار تحقیقات دانشگاهی تبدیل گشته است، اما مطالعات تقلبی برای این کشور در دنیای واقعی عواقب جدی را به دنبال داشته است.



به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا و به نقل از فایننشیال تایمز، «جان چیزبرو» در بخشی از کار خود بعنوان کارآگاه کشف تقلب در انتشارات «اسپندیدوس»، مقالات پژوهشی را بررسی می کند و تصاویر تقریبا یکسان از سلول ها را موشکافی می کند. برای او دوز و کلک هایی که توسط کارخانه های مقاله سازی استفاده می شود و تجهیزاتی که برای جعل کردن مطالعات علمی تهیه می شوند، به صورت خسته کننده ای آشنا است.

دامنه این جعل ها از تصاویر یکسان کشت سلولی کپی شده به تعداد زیاد و در مطالعات نامرتبط، تا وصله کاری های ظریف تر را شامل می شود. چیزبرو می گوید: «گاهی اوقات یک تصویر چرخانده می شود و تلاش می شود که شما را فریب دهد تا تصور کنید تصاویر متفاوت هستند. گاهی اوقات می توانید تشخیص دهید که قسمت هایی از یک تصویر به صورت دیجیتالی دست کاری شده اند تا سلول ها یا خصوصیت های دیگری به آن اضافه یا حذف شود تا داده ها شبیه به نتایجی شوند که در فرضیه پژوهش انتظار می رود». او تخمین می زند که ۵ تا ۱۰ درصد از مقالات را به علت داده های جعلی یا مسائل اخلاقی رد می کند.

انتشارات اسپندیدوس در آتن و لندن مستقر است و تعداد مقالات زیادی را از چین می پذیرد که حدود ۹۰ درصد از نویسندگان آنها، چینی هستند. در اواسط دهه ۲۰۱۰ دانشمندان مستقل، اسپندیدوس را به انتشار مقالاتی با نتایجی با داده های بازیافت شده متهم کردند. این ناشر برای پاسخ به بخشی از این اتهامات، گروهی از کارآگاهان تقلب را برای از بین بردن و ریترکت (بازپس گیری) مقالات به کار گرفته است.

در طول دو دهه گذشته، پژوهشگران چینی به پرکارترین ناشران مقالات علمی در جهان تبدیل گشته اند. مؤسسه اطلاعات علمی (ISI) که یک سازمان تحقیقاتی تحلیلی مستقر در ایالات متحده است، محاسبه کرده که چین در سال ۲۰۲۱ میلادی، ۳.۷ میلیون مقاله، یعنی ۲۳ درصد از خروجی جهانی و دقیقا ۴.۴ میلیون کم تر از ایالات متحده، مقاله تولید کرده است.

در همین زمان چین، در رتبه بندی تعداد استناد (تعداد دفعاتی که یک مقاله توسط سایر نویسندگان ارجاع می شود) هم صعود کرده است. تعداد استنادات، معیاری است که برای قضاوت در مورد کیفیت خروجی های علمی استفاده می شود. به قول مؤسسه ملی سیاستگذاری علم و فناوری ژاپن، سال قبل چین برای نخستین بار در تعداد مقالات پر استناد از ایالات متحده پیشی گرفت؛ با اینکه این افزایش تحت تأثیر ارجاعات مختلف به پژوهش های چینی بود که برای نخستین بار ژنوم ویروس کووید-۱۹ را توالی یابی کرده بودند.

چین با ایالات متحده رقابت می کند تا از نظر حجم پژوهشها رهبر جهان باشد
تعداد مقالات انتشار یافته توسط ۵ کشور بزرگ از نظر علمی در میان ۸۲ مجله باکیفیت علوم طبیعی


منبع:

1402/02/06
00:57:29
5.0 / 5
297
تگهای خبر: دیجیتال , كیفیت
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
جاوید شو جاوید شو