در گفت وگو با جاوید شو اعلام شد

بررسی اثربخشی خط مشی های علم، فناوری و نوآوری در دومین کنفرانس ارزیابی علم

بررسی اثربخشی خط مشی های علم، فناوری و نوآوری در دومین کنفرانس ارزیابی علم

جاوید شو: به گزارش جاوید شو، دبیر علمی دومین کنفرانس ارزیابی علم با مبحث خط مشی های علم، فناوری و نوآوری اثربخش، اظهار داشت: امروزه اثرگذاری علم، فناوری و نوآوری هم در مجامع دانشگاهی و هم در میان عموم مردم، در معرض سؤال است و ما اگر نتوانیم اثربخشی این حوزه ها را مشخص و محقق نماییم، امکان دارد در آینده علم، فناوری و نوآوری از جامعه جدا شود.



دکتر محمد حسن زاده در گفتگو با ایسنا، در مورد برگزاری دومین کنفرانس ارزیابی علم با مبحث خط مشی های علم، فناوری و نوآوری اثربخش، توضیح داد: دومین کنفرانس ارزیابی علم به صورت مشترک توسط گروههای علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار می گردد و سال جاری این کنفرانس مبحث خط مشی های علم، فناوری و نوآوری اثربخش برای این کنفرانس انتخاب شده است.

وی اظهار نمود: ما به دنبال بررسی مشکلات، دستاوردها و تازه های خط مشی گذاری در حوزه علم، فناوری و نوآوری هستیم و اینکه این موضوعات چگونه می توانند به اثرگذاری علم، فناوری و نوآوری کمک کنند.

دبیر علمی کنفرانس ارزیابی علم، در مورد دلیل انتخاب این مورد برای کنفرانس ارزیابی علم، توضیح داد: امروزه اثرگذاری علم، فناوری و نوآوری هم در مجامع دانشگاهی و هم در میان عموم مردم، در معرض سؤال است و ما اگر نتوانیم اثربخشی این حوزه ها را مشخص و محقق نماییم، امکان دارد در آینده علم، فناوری و نوآوری از جامعه جدا شود.

وی ضمن اشاره به خطرهای ایجاد شکاف بین نظام علم و فناوری با جامعه، اظهار داشت: این شکاف در نهایت می تواند به هردو بخش صدمه بزند. چون که امکان دارد جامعه از مواهب علم، فناوری و نوآوری بی نصیب بماند و علم، فناوری و نوآوری هم از حمایت و پشتیبانی و باور جامعه محروم شود. ازاین رو ما سعی کردیم که این مورد را در معرض دید پژوهشگران و دانشمندان قرار دهیم.

حسن زاده تصریح کرد: ما سه بخش را برای این کنفرانس در نظر گرفتیم که یک بخش برگزاری پیش نشست های این کنفرانس بود. ما از ۱۳ هفته قبل از شروع کنفرانس، ۱۳ پیش نشست را با حضور دانشگاهیان، دست اندرکاران، متخصصان و خبرگان به صورت مجازی برگزار کردیم که آخرین آن اوایل همین هفته بود.

وی افزود: دومین قسمت کنفرانس، کارگاه های آموزشی است که ما سه کارگاه آموزشی با عناوین «تهیه خط مشی علم، فناوری و نوآوری»، «معماری مدیریت دانش سازمانی صنایع» و «نقشه راه: ابزاری برای تدوین راهبرد فناوری و نوآوری» را داریم که برگزاری آنها از امروز بامداد شروع شده است. سومین قسمت کنفرانس هم نشست های علمی است که از فردا بامداد (۱۴ اردیبهشت ماه) آغاز خواهد شد. افراد مختلفی از دانشگاه، صنعت، مدیران و... از وزارت علوم، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و... در این پنل ها حضور خواهند داشت.

دبیر علمی کنفرانس تصریح کرد: ما می خواهیم گفتمان اثربخشی را در خط مشی گذاری علم، فناوری و نوآوری تقویت نماییم.

رییس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) در رابطه با مقالات عرضه شده به کنفرانس ارزیابی علم، توضیح داد: برای این کنفرانس فراخوان مقاله هم داشتیم. علیرغم این که مبحث خط مشی گذاری علوم، فناوری و نوآوری یک مبحث خاصی است و قاعدتاً افراد کم تری در مورد این حیطه فعالیت می نمایند، بیشتر از ۵۰ مقاله متن کامل به دست ما رسیده بود که ۳۰ مقاله از بین آنها انتخاب گردید و در چارچوب پوستر و انتشار در مجموعه مقالات عرضه می شود. همینطور از بین این مقالات، ۶ مقاله را به صورت سخنرانی برگزیده ایم.

وی ضمن اشاره به خروجی کنفرانس ارزیابی علم، اظهار داشت: نتیجه این کنفرانس فراتر از انتظار است. در این کنفرانس، کنار هم قرار گرفتن صنایع، افراد صاحب نظر و دست اندر کار را شاهد می باشیم و در جلسات بحث و گفتگو، گفتگوهای مفیدی صورت می گیرد و تلاش می نماییم از این گفتگوها راهکارهای عملیاتی را استخراج کرده و در چارچوب بیانیه کنفرانس به سمع و نظر مسئولین برسانیم.

به گفته حسن زاده در چارچوب پیش نشست ها، کارگاه ها و نشست های علمی این کنفرانس، شبکه وسیعی از افراد علاقمند به خط مشی اثربخش در کنار هم قرار گرفتند.

وی تصریح کرد: این شبکه در آینده به ما کمک خواهد نمود که در آینده نزدیک بتوانیم گفتمان خط مشی اثربخش در حوزه علم، فناوری و نوآوری را تبدیل به عملیات میدانی نماییم و آنرا به خرد جمعی سیاستگذاری علم، فناوری و نوآوری تبدیل نماییم.

به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، دومین کنفرانس ارزیابی علم با مبحث خط مشی های علم، فناوری و نوآوری اثربخش، به مدت دو روز در تاریخ ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت ماه برگزار می گردد و محورهایی از قبیل «طراحی خط مشی های علم، فناوری و نوآوری»، «شاخص های ارزیابی خط مشی های علم، فناوری و نوآوری»، «اثربخشی خط مشی های نوآوری شرکتهای دانش بنیان»، «خط مشی فناوری نوآوری و بیگ دیتا»، «سنجش اثربخشی نظام های علم و فناوری» «نوآوری مبتنی بر شبکه و جمع گرایی نوآوری»، «تحول دیجیتال و نوآوری باز»، «آلتمتریکس و سنجه های نوین ارتباطات علمی در فضای سایبر»، «مشارکت مردم، حاکمیت و مراکز علم و فناوری» و... را در بر خواهد داشت.





منبع:

1402/02/17
00:07:34
5.0 / 5
343
تگهای خبر: دیجیتال , شركت , صنعت , متخصص
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
جاوید شو جاوید شو