به گزارش جاوید شو، بر مبنای آخرین گزارش نظام رتبه بندی کیو اس، در بین کشورهای اسلامی کشورهای مالزی، اندونزی و ترکیه بیشترین دانشگاه ها را در این رتبه بندی دارند و ایران در این میان رتبه دوازدهم را داراست.
به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، دکتر سید احمد فاضل زاده؛ رییس مؤسسه ISC اظهار داشت: در رتبه بندی کیو اس ۲۰۲۴ تعداد ۱۴۹۷ دانشگاه از سرتاسر دنیا مورد ارزیابی قرار گرفتند. ۱۰ دانشگاه برتر جهان در رتبه بندی کیو اس سالجاری در جدول زیر قابل مشاهده می باشد.
فاضل زاده گفت: در رتبه بندی کیو اس ۲۰۲۴ تعداد ۷ دانشگاه از ایران حضور دارند. دانشگاه های صنعتی شریف با رتبه ۳۳۴، تهران با رتبه ۳۶۰، صنعتی امیرکبیر با رتبه ۳۷۵ و علم و صنعت ایران با رتبه ۴۵۱، به ترتیب رتبه اول تا چهارم را کسب کردند. همین طور دانشگاه های شیراز با رتبه ۶۹۰-۶۸۱، شهید بهشتی با رتبه ۱۰۰۰-۹۵۱ و فردوسی مشهد با رتبه ۱۲۰۰-۱۰۰۱ دیگر دانشگاه های حاضر در این رتبه بندی هستند.
وی اضافه کرد: در رتبه بندی کیو اس در سال ۲۰۲۴ تمام دانشگاه های ایران نسبت به سال قبل از نظر رتبه ارتقاء پیدا کرده اند. عملکرد دانشگاه های کشور در رتبه بندی جهانی کیو اس در سال های مختلف در جدول زیر نشان داده شده است.
مقایسه رتبه دانشگاه های کشور در رتبه بندی جهانی QS در سال های اخیر
جایگاه دانشگاه های کشورهای اسلامی در رتبه بندی کیو اس (QS)
رئیس مؤسسه ISC گفت: در این رتبه بندی تعداد ۲۷ کشور اسلامی حضور داشته اند. در میان کشورهای اسلامی کشور مالزی با ۲۸، اندونزی با ۲۶ و ترکیه با ۲۵ دانشگاه بیشترین تعداد حضور را دارند.
روش شناسی رتبه بندی کیو اس
فاضل زاده اضافه کرد: رتبه بندی کیو اس توسط مؤسسه "کاکارلی سیموندز" در کشور انگلستان صورت می گیرد و عملا از سال ۲۰۱۰ بصورت مستقل دانشگاه های دنیا را مورد ارزیابی قرار می دهد. در روش شناسی رتبه بندی اخیر کیو اس، از سه شاخص توسعه پایدار، اشتغال فارغ التحصیلان و شبکه پژوهش بین المللی برای اولین بار استفاده شده است.
بنابر اعلام روابط عمومی مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)، اطلاعات انتشارات علمی دانشگاه ها در این رتبه بندی از پایگاه استنادی اسکوپوس (Scopus) در بازه زمانی ۵ ساله و استنادات در بازه زمانی ۶ ساله محاسبه می شود.
وی افزود: شاخص های مورد استفاده در رتبه بندی جهانی کیو اس ۲۰۲۴ به همراه تغییرات آنها در جدول زیر نشان داده شده است.