یافته های تازه پژوهشگران دانشگاه تهران درباره ی تغذیه ورزشکاران

یافته های تازه پژوهشگران دانشگاه تهران درباره ی تغذیه ورزشکاران

جاوید شو: جاوید شو: تأثیر استفاده از مکمل های غذایی در ورزشکاران رشته کراس فیت، توسط پژوهشگران دانشگاه تهران بررسی گردید.


به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، پژوهش تازه پژوهشگران دانشکده علوم ورزشی و تندرستی دانشگاه تهران، به تأثیر مکمل های غذایی بر ورزشکاران کراس فیت می پردازد.
دکتر فاطمه شب خیز، دانشیار دانشکده علوم ورزشی و تندرستی دانشگاه تهران، درباره ی ضرورت این مطالعه توضیح داد: «کراس فیت شامل وزنه برداری، پاورلیفتینگ و ژیمناستیک در ترکیب های مختلف اضافه بار و تکرارها با دوره استراحتی محدود بین ست های تمرینی است. با عنایت به تازگی ورزش کراس فیت، مطالعات کمی در مورد تأثیر استراتژی های تغذیه ای بر پاسخ حاد به این نوع فعالیتهای ورزشی انجام شده است.»
این متخصص فیزیولوژی ورزشی درباره ی جزییات این پژوهش، اظهار داشت: «در این مطالعه تأثیر مصرف کافئین و سدیم بی کربنات، بطور جداگانه و ترکیبی، بر عملکرد و میزان فشار درک شده در طول پروتکل تمرینی سیندی (Cindy) در شرکت کنندگان کراس فیت آزموده شده است. در جریان این آزمایش، پژوهشگران و اشخاص مورد آزمایش از محتوای کپسول های حاوی مکمل و دارونما باخبر نبودند. ۲۰ ورزشکار کراس فیت در پنج وضعیت شامل کنترل (بدون مداخله)، دارونما، کافئین، بی کربنات سدیم، و کافئینن+سدیم بی کربنات قرار گرفتند. بین هر جلسه اندازه گیری ۷ روز برای پاک سازی در نظر گرفته شد تا اثر مکمل مصرف شده توسط افراد در هر وضعیت بطورکامل پاک شود. پیش از تکمیل پروتکل سیندی، کپسول های حاوی ۶ میلی گرم کافئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، ۵۰ دقیقه پیش از تمرین سیندی مصرف شد، در حالیکه ۰.۳ گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن سدیم بی کربنات به مدت سه روز و ۱۲۰، ۹۰ و ۶۰ دقیقه پیش از تمرین سیندی مصرف شد. عملکرد، میزان فشار درک شده، توان عضلانی، قدرت گرفتن دست و حداکثر ضربان قلب قبل و اندکی بعد از اتمام پروتکل سیندی اندازه گیری شد.»
دانشیار دانشکده علوم ورزشی و تندرستی در توضیح پروسه این پژوهش، اظهار داشت: «پس از انتخاب نمونه، یک جلسه توجیهی برای شرکت کنندگان در تحقیق برگزار شد و شرایط اجرا، تست گیری، نحوه مصرف مکمل ها و رعایت نکاتی درباره ی تغذیه، خواب و نکات بهداشتی در جهت پیشگیری از مبتلاشدن به کرونا برای آنها توضیح داده شد. مکمل ها ازطریق یک داروساز مستقل تهیه و برای اطمینان از اطلاع نیافتن پژوهشگران و شرکت کنندگان در بسته بندی های مجزا با کد معرف هر آزمودنی قرار داده شد. شرکت کنندگان بطور تصادفی در وضعیت های آزمایش قرار داده شدند تا اثرات احتمالی متغیرهای تمرین در طول دوره مطالعه، کنترل شود. برای محاسبه تغییرات شبانه روزی، تمام ارزیابی ها بطور هم زمان (بین ساعت ۹ بامداد تا ۱۲: ۳۰ پس از ظهر) و در یک روز یکسان از هفته، طی ۵ هفته انجام شد.»
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران درباره ی نتایج این تحقیق، اظهار داشت: «عملکرد شرکت کنندگان کراس فیت در طول پروتکل سیندی، با مصرف کافئین، سدیم بی کربنات و کافئین+سدیم بی کربنات بطور قابل توجهی بهبود نیافت، اما میزان درک فشار در حین و در آخر اجرای پروتکل سیندی با مصرف کافئین+سدیم بی کربنات در مقایسه با دارونما و کنترل بطور قابل توجهی کاهش پیدا کرد. ارتفاع پرش عمودی و قدرت گیرش دست بین وضعیت ها تفاوت قابل توجهی نداشت. همچنین، ضربان قلب بیشینه بدنبال مصرف کافئین، سدیم بی کربنات و کافئین+سدیم بی کربنات نسبت به وضعیت کنترل بطور بارزی بیشتر بود. در نتیجه ورزشکاران کراس فیت می توانند از اثرات انرژی زای کافئین و سدیم بی کربنات بصورت جداگانه یا توأم بهره بگیرند.»
به نقل از روابط عمومی دانشگاه تهران، نتایح این پژوهش که با همکاری دکتر شب خیز، امیرحسین ضیائیان، دانش آموخته گروه فیزیولوژی ورزشی دانشکده علوم ورزشی و تندرستی دانشگاه تهران و مارتین هافماستر از مونیخ آلمان انجام گرفته، بتازگی در نشریه Journal of the International Society of Sports Nutrition انتشار یافته و بوسیله پیوند زیر دست یافتنی است:

Supplementation of caffeine and sodium bicarbonate together could not improve performance and performance-related factors in CrossFit participants: a randomized، double-blind، placebo-controlled study




منبع:

1402/05/01
10:38:47
5.0 / 5
304
تگهای خبر: Sports , شركت , متخصص
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
جاوید شو جاوید شو