توسط محققان مركز ملی ذخایر ژنتیكی؛

۱۰ ریز جلبک از آبهای نامتعارف سمنان و گرمسار شناسایی شد

۱۰ ریز جلبک از آبهای نامتعارف سمنان و گرمسار شناسایی شد

جاوید شو: جاوید شو: پژوهشگران بانک میکروارگانیسم های مرکز ملی ذخایر زیستی و ژنتیکی ایران وابسته به جهاد دانشگاهی با همکاری دانشگاه الزهرا، موفق به شناسایی 10 ریز جلبک از آبهای نامتعارف سمنان و گرمسار شدند.



به گزارش جاوید شو به نقل از مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، پژوهشگران بانک میکروارگانیسم های مرکز ملی ذخایر زیستی و ژنتیکی ایران وابسته به جهاد دانشگاهی با همکاری دانشگاه الزهرا، در پژوهشی موفق به شناسایی مورفولوژیکی و مولکولی جلبک های قابل کشت(۱۰ جلبک) آب های نامتعارف سمنان و گرمسار و سنجش آنتی اکسیدان تام آنها شدند.
بحث تنوع زیستی و پرداختن به پتانسیل های ژنتیکی و بومی کشور به ویژه در مناطق نامتعارف مانند چشمه های آب گرم، آب شور و دارای املاح بالا و... از موضوعات مهم و موثر بر حفظ و بهره مندی از این منابع است.
همچنین نقش مهم آنتی اکسیدان ها در درمان بیماریها و تقویت سیستم ایمنی بدن در پزشکی، داروسازی و صنایع آرایشی- بهداشتی به خوبی مشخص شده است. بدین جهت باتوجه به نگهداری دائم این سویه ها در مرکز ملی ذخایر زیستی و ژنتیکی ایران، این تحقیق زمینه ساز انجام پژوهش های کاربردی بعدی نیز خواهد شد.
در این پژوهش نمونه برداری از ۸ منطقه با اکوسیستم های نامتعارف انجام شد. سپس با هدف جداسازی سیانوباکتر و ریزجلبک های موجود در آن طبق روش های استاندارد جهانی خالص سازی ایزوله ها انجام گرفت. با مهارتهای شناسایی مورفولوژیکی طبق کلیدهای طبقه بندی معتبر و تجزیه تحلیل میکروسکوپی خاصیت های ساختاری آنها مورد بررسی قرار گرفت. همین طور در کنار مطالعات میکروسکوپی، شناسایی مولکولی سویه ها با بهره گیری از تعیین توالی ژن ۱۶S rRNA برای سیانوباکترها و ژن ۱۸S rRNA برای جلبک ها جهت طبقه بندی فیلوژنتیک و بررسی انجام شد. اطلاعات مورفولوژیکی در تکمیل اطلاعات مولکولی و ترسیم درخت فیلوژنتیکی سویه ها منجر به شناسایی ۱۰ سویه شد که ۶ سویه متعلق به شاخه Chlorophyta و ۴ سویه شاخه Cyanophyta و در جنس های Leptolyngbya sp.، Scenedesmus sp.، Coelastrella sp.، Dunaliella sp. و Pseudanabaena sp. شناسایی شدند.
همچنین فعالیت آنتی اکسیدانی کلیه سویه های جدا شده در این پژوهش نیز با بهره گیری از روش (FRAP) مورد ارزیابی قرار گرفت که در این میان جنس Dunaliella فعالیت آنتی اکسیدانی بیشتری نسبت به سایر جنس ها نشان داد.
نتایج این پژوهش که توسط سعیده طاهرپناه و همکارانشان انجام پذیرفت، در ژورنال phycological research با عنوان morphological and molecular identification and antioxidant measurement in cultivated algae from unusual water of semnan and garmsar به چاپ رسیده است.


1402/08/14
12:49:32
5.0 / 5
301
تگهای خبر: سیستم
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
جاوید شو جاوید شو