مدیر عامل شركت ملی مس خبر داد؛

قرارداد 1500 میلیاردی با دانش بنیان ها برای بومی سازی در صنعت مس

قرارداد 1500 میلیاردی با دانش بنیان ها برای بومی سازی در صنعت مس

جاوید شو: به گزارش جاوید شو، مدیر عامل شرکت ملی مس ایران اظهار داشت: هدفگذاری ما اینست که تا آخر سال ۱۴۰۲،  هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان قرارداد ساخت داخل و بومی سازی در همکاری با دانش بنیان ها داشته باشیم.



به گزارش جاوید شو به نقل از مهر، دکتر امیر خرمی شاد در مراسم امضای توافقنامه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با شرکت فولاد مبارکه و شرکت ملی صنایع مس ایران که امروز با حضور وزیر صمت و معاون علمی رئیس جمهور در خانه فناوری و نوآوری ایران برگزار شد ضمن اشاره به این که در موافقتنامه امروز، ۵ معدن مس هوشمندسازی می شود، اظهار داشت: وقتی هوشمندسازی صورت می گیرد و کار انسان به ماشین داده می شود برخی مشاغل سنتی از بین می روند و ما احتیاج به تقویت نیروی کار متخصص داریم.
مدیر عامل شرکت ملی مس ایران اضافه کرد: در شرکت مس یکی از برنامه های ما اینست که در مذاکره با هر شرکت خارجی، بابت خرید تجهیزات حتما پیوست ساخت داخل داشته باشیم.
هدفگذاری برای بومی سازی هزار و ۵۰۰ میلیاردی در صنعت مس
وی ضمن اشاره به این که در سال ۱۴۰۲ در شش ماهه اول ۵ هزار میلیارد تومان ساخت داخل داشتیم که ۶۰۰ میلیارد تومان آن در قرارداد با شرکتهای دانش بنیان بوده است، تصریح کرد: هدفگذاری ما اینست که تا آخر سال ۱۴۰۲، هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان ساخت داخل و بومی سازی در همکاری با دانش بنیان ها داشته باشیم.
در ادامه این مراسم، محمد یاسر طیب نیا مدیر عامل فولاد مبارکه اصفهان اظهار نمود: فولاد در دهه ۹۰ با مشکل تحریم مواجه گردید و در آن زمان دانش بهره برداری، در سطحی نبود که بتواند ارزش افزوده پایداری را برای ما تضمین کند و کارخانه در تأمین قطعات با مشکل مواجه گردید و ادر حال حاضر در نقطه ای ایستاده ایم که علاوه بر دانش بهره برداری، دانش بومی سازی هم نهادینه شده است.
بالای ۹۰ درصد تجهیزات و قطعات فولاد ساخت داخل است
مدیر عامل فولاد مبارکه اصفهان با بیان این که هم اکنون بالای ۹۰ درصد تجهیزات، قطعات، مواد اولیه و مواد مصرفی بومی سازی شده است، اضافه کرد: خوشبختانه هم اکنون مراحل ساخت، دانش مهندسی و نقشه ها نهادینه شده است.
وی اضافه کرد: ابزار ما در دهه ۹۰ «مشتری خط پذیر» بود و در واقع ریسک و آزمون و خطا کردیم تا دانش بنیان ها بیابند و در داخل تولید کنند اما امروز در دهه چهارمِ بهره برداری به اینجا رسیدیم که این ابزار هم نمی تواند ارزش افزوده فوق تصور ما را به ارمغان بیاورد؛ چون عموماً نهضت بومی سازی نگاهش به گذشته است و ما به دنبال نگاه رو به آینده هستیم.
طیب نیا بیان نمود: امروز درست است که فولاد در نقطه پرافتخار ایستاده و میانگین بهره برداری ما ۱۰۰ درصد است اما نکته مهم اینجاست که هنوز توانایی توسعه تکنولوژی و خلق ارزش افزوده از راه فناوری و نوآوری را نداریم که امروز به دنبال این هستیم که آنرا محقق نماییم.
مدیر عامل فولاد مبارکه اصفهان با بیان این مطلب که با رقبای خیلی جدی در زمینه بین الملل رو به رو هستیم که رو به آینده حرکت می کنند، خاطرنشان کرد: هدف ما توسعه تکنولوژی از راه نوآوری و دانش است که این امر احتیاج به زیرساخت دارد که چنین زیرساختی هنوز در کشور وجود ندارد اما توان فولاد مبارکه این امکان را می دهد که پرقدرت وارد شویم و در همین راستا ظرف یک سال و نیم گذشته گامهای جدی در این خصوص برداشته شده است.
برای توسعه تکنولوژی، «نوآوری باز» را انتخاب کردیم
طیب نیا در رابطه با راهکارهای فولاد برای ایجاد زیرساخت های توسعه تکنولوژی توضیح داد و اظهار داشت: برای ایجاد زیرساخت، نهادسازی و فرایندساری ۲ راهکار داشتیم؛ یک این که برای توسعه و خلق تکنولوژی گروههای مهندسی چند صد نفره تشکیل دهیم و مالک آن خودمان باشیم و دومین راهکار این بود که به «نوآوری باز» روی بیاوریم و از ظرفیت نخبگی کشور استفاده نماییم و با سرمایه گذاری خطرپذیر شرکتهای دانش بنیان ها را به کار بگیریم که در نهایت راه دوم را انتخاب کردیم.
مدیر عامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان اضافه کرد: در فاز اول این برنامه، در گروه ها و شرکتهای فناوری که توان تکنولوژی خوبی دارند سرمایه گزاری نموده و آنها را به صورت مجزا و تک تک توانمند می نماییم و در مقابل شرکت ها به ما خدمات موردی عرضه کنند و فاز دوم این گام که از ماه های آتی آغاز می شود، طبقه بندی و یکپارچه کردن شرکتهای فناور است.
سرمایه گذاری فولاد مبارکه در ۲۸ شرکت دانش بنیان / از تولید قطعات تا توسعه محصول
وی با بیان این مطلب که این حرکتی که شروع کردیم، یک حرکت راهبردی، پشتوانه دار و برپایه مطالعات در دنیا بوده است، افزود: تابحال از بین ۲۰۰ شرکت دانش بنیان که در کمیته سرمایه گذاری خطرپذیر بررسی شده اند، تا به امروز در ۲۸ شرکت دانش بنیان سرمایه گزاری نموده ایم.
وی مبحث همکاری با شرکتهای دانش بنیان را در حوزه آب، انرژی و اقتصاد چرخشی، معادن کم عیار، تأمین پایدار تجهیزات، قطعات و مواد مصرفی و همینطور توسعه محصول عنوان نمود.


منبع:

1402/09/05
09:25:01
5.0 / 5
350
تگهای خبر: برنامه , خدمات , شركت , صنعت
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
جاوید شو جاوید شو