صالحی مطرح كرد:

باید داستان های قابل فهمی از ایثار و شهادت تولید شود

باید داستان های قابل فهمی از ایثار و شهادت تولید شود

به گزارش جاوید شو وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاكید بر این مساله كه دامنه ایثار و شهادت یك دامنه گسترده ای است كه بخش های مختلفی را دربرمی گیرد اظهار داشت: ما در وزارت فرهنگ به دنبال این مساله هستیم كه مسائل كم تر گفته شده از دفاع مقدس را روایت نماییم. از سال 60 تا 86 حدود 166 فیلم درباب ایثار و شهادت تولید شد كه در آنها به نقش بانوان و نوجوانان كمتر پرداخته شده بود. ما باید به روایت های كمتر گفته شده از دفاع مقدس بیشتر بپردازیم.


به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، سیدعباس صالحی امروز یكشنبه ( ۲۷ مرداد ماه) در هفتمین جشن ایثار وزارت فرهنگ و ارشاد كه با حضور خانواده های شهدا و ایثارگران در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شد با تبریك عید غدیر و سالروز بازگشت آزادگان به كشور اظهار نمود: گاهی برخی تصور می كنند كه سختی اسرا بعد از اختتام جنگ به انتها رسیده است در صورتیكه ما درحدود ۴۳ هزار آزاد سرافراز داریم كه حدودا همه آنها علاوه بر اسیر جانباز هم محسوب می شوند. بعضی از آزادگان گمنام ما نیز در جریان اسارت به مقام شهادت نائل شدند. همه ما باید قدردان این عزیزان باشیم و آنها حجتی هستند برای مقاومت امروز ما.
وی اظهار داشت: با الگوگیری از اسرا فرا می گیریم كه با سختی ها نباید سست شویم. با اینكه اسرا از آینده خود خبر نداشتند اما منسجم و استوار ماندند. در ارتباط با فعالیت ایثارگران در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید این را بدانیم كه این وزارت خانه ومعاونت های در رابطه با ایثار و شهادت مسئولیت و خاصیت های خاصی دارند. شاید آن گونه كه باید و شاید نتوانستیم حق آنها را ادا نماییم. وظیفه ما در وزارت ارشاد این است كه نگاهی عینیت بخشی به شهدا و خصوصاً ایثارگران داشته باشیم و باید قسمت های كمتر دیده شده از ایثار و شهادت را روایت نماییم. تاریخ اسلام پر از اتفاقات و نكته هایی است كه باید آنها را كشف كرده و ظهور و بروز دهیم. از سال ۶۰ تا ۸۶ حدود ۱۶۶ فیلم سینمایی با محتوای ایثار و شهادت تولید شد. خود این فیلم ها تحلیل ها و محتواهایی را ارائه می دهد كه چه جاهایی محتوا و روایت كمتر گفته شده است. در این فیلم های اكران شده از نظر جنسیت ۴.۹۰ درصد مرد، ۶.۹ درصد زن و درصدی هم تركیبی هستند. خود این امر نشان داده است كه به بخش ایثار زنان تا سال ۸۶ كمتر توجه شده است. بااینكه در سال های اخیر فیلم های همچون «ویلایی ها» با مضمون فعالیت و ایثار بانوان ساخته شده است اما باز هم كم است باید در این مساله تمركز نماییم چونكه مطالعات جدیدی قابل نقل و روایت است. در ربته بندی فعلی نیز در همین فاصله ۶۶.۷ درصدجوان، ۱۵.۱ درصد میانسال و ۷.۲ درصد نوجوان هستند. این مساله نیز نشان داده است كه سهم نوجوانان در این فاصله زمانی كمتر مورد توجه قرار گرفته است كه خوشبختانه امسال فیلم ۲۳ نفر با سوژه نوجوانان اكران شد.
وزیر فرهنگ ارشاد اسلامی اشاره كرد: اما در مجموع مطالعات پژوهشی در حوزه ادبیات، شعر، خاطره و داستان می تواند در حوزه ایثار مورد توجه قرار گیرد. ایثار دامنه گسترده ای دارد كه بخشهای كمی از آن تابحال روایت شده است. این نكته ای است كه باید به آن بپردازیم كه چگونه می توانیم الگوسازی نماییم كه از نمادهای برتر ایثار بهره ببریم. شخصیت ها، قومیت ها، سنین و جنسیت های مختلف باید تبدیل به یك نماد شوند و داستان های قابل فهمی از ایثار و شهادت تولید شود. شهادت از زمان تولد انسان با ما همراه بوده است و در كربلا عصاره بندی و نوع خاصی از شهادت تعریف می شود. ما باید برای رده های سنی مختلف قومیت ها و ادیان الگوهای قابل تكیه درست نماییم. این مسیر یك مسیر پرمحتوا و اثرگذار می باشد و اگر بتوانیم برای افرادی كه نسل جدید جامعه هستند شخصیت ها را معرفی نماییم و آنها از اسرا و شهدا الگوبرداری كنند هویت واقعی خود را پیدا می كند. درباره شخصیت های ایثارگر آثار پراكنده ای داریم اما مسیر الگوسازی یك مسیری دیگری است و این نیازمند كارهای تكمیلی است. وزارت ارشاد بطور عام و دفتر امور ایثارگران بطور خاص وظیفه اش این است كه در جامعه بوسیله هنر و ادبیات رویكردهای ایثار و شهادت را محور قرار بدهد. همین طور باید از ظرفیت ایثارگرانی كه در وزارت خانه حضور دارند بهره ببریم چونكه آنها می توانند در عرصه فرهنگ و اجتماع اثرگذار و پشتوانه باشند.
همین طور در این مراسم سوقندی- مشاور وزیر در امو ر ایثارگران با بیان این مساله كه ما در امور ایثاگران وزارت خانه به دنبال دو جریان هستیم اظهار داشت: یكی جریان فكری است كه پشتوانه معنوی داشته باشد و دیگری جریان فرهنگی مبتنی بر دین است كه در گام دوم انقلاب نیز به آن اشاره شده و درصدد هستیم از ظرفیت ها و اقدامات امور ایثاگران وزارت خانه بهره ببریم تا بتوانیم یك هویت سازی در عرصه فرهنگ و اجتماع داشته باشیم.
وی اظهار داشت: رویكردهای ما در امور ایثارگران بر طبق فرامین مقام معظم رهبری، رهنمودهای دولت تدبیر و امید و نكته های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طراحی شده است و درصدد ارتقای جایگاه ایثار و شهادت و ایجاد الگوی عملی و عینی از نقش و خدمات ایثارگران در جامعه هستیم. شاید سایر وزارتخانه ها به دنبال این مساله نباشند اما ما در امور ایثار گران وزارت خانه به دنبال این هستیم كه فرهنگ ایثار و شهادت بیشتر از گذشته تقویت نماییم و ایثار گران ما بدانند كه آنها خود می توانند یك نقش راهبردی داشته باشند نه این كه فقط به نهادی تبدیل شوند كه خدمات دریافت نمایند.
در این مراسم با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از دو پوستر غدیر، پوستر اولین جشنواره اخلاق و ادب ایثار و ایثارگری و همین طور پوستر اولین یادواره شهدای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی گردید.




منبع:

1398/05/29
18:08:25
5.0 / 5
4410
تگهای خبر: ادبیات , جشنواره , خدمات , رونمایی
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
جاوید شو جاوید شو