پژوهش، میان آنچه كه باید باشد و نیست،
مدیر پژوهشی علوم پزشكی بهشتی: ۳۰ درصد پژوهش ها در حوزه كروناست
مدیر امور پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه حدود ۳۰ درصد از کل پژوهش های دانشگاه در طول سال میلادی گذشته به حل معضل کرونا پرداخته، خاطرنشان کرد: این طرح ها برای پاسخ به نیاز جامعه، بر روی حوزه های مختلف تشخیص، درمان و جلوگیری از بیماری کووید متمرکز شده است.
دکتر مصطفی رضایی طاویرانی به بهانه هفته پژوهش در گفتگو با ایسنا، ضمن اشاره به انتشار کرونا و دغدغه های بوجود آمده در حوزه پژوهش جهت حل این معضل جهانی، اظهار نمود: خوشبختانه پژوهش بسیار سریع به این بحران پاسخ داد و تعداد زیادی از محققین حوزه های مختلف علوم پزشکی بر روی این مورد متمرکز شدند.
وی با اشاره به اینکه در مقطعی فعالیتهای پژوهشی در رابطه با کرونا از سایر حوزه ها پیشی گرفت، اظهار داشت: این مسئله نه تنها به حل معضلات و مشکلات ناشی از این بحران کمک می نماید بلکه سبب تحول و تسریع در امور پژوهشی هم شده است.
طاویرانی ضمن اشاره به تغییر و تسهیل سازوکارها برای تسریع و بهبود روند اجرای پژوهش های در رابطه با کرونا در دانشگاه، خاطرنشان کرد: در نظر گرفتن دو مورد گرنت پژوهشی مجزا برای محققین مجری طرح های تحقیقاتی در رابطه با کرونا و انجام بخش اعظم فرایند دریافت مجوز و مراحل اداری پژوهش در فضای مجازی، استقبال پژوهشگران از تحقیقات این حوزه را به دنبال داشته است.
۳۰ درصد پژوهش های دانشگاه در حوزه کرونا
این استاد بیوفیزیک دانشگاه با اشاره به اینکه حدود ۳۰ درصد از کل پژوهش های دانشگاه در طول سال میلادی گذشته به حل معضل کرونا پرداخته، خاطرنشان کرد: خوشبختانه این طرح ها برای پاسخ به نیاز جامعه، بر روی حوزه های مختلف تشخیص، درمان و جلوگیری از بیماری کووید متمرکز شده است.
وی همینطور تصریح کرد که نتایج حاصل از اجرای طرح های خاتمه یافته که در همه موارد توسط صاحب نظران بین المللی تایید شده اند، متخصصین مربوطه را در مواجهه با کووید ۱۹ توانمند ساخته است.
مدیر پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در بخش دیگر این گفتگو ضمن اشاره به وضعیت بودجه های پژوهشی دانشگاه هم اظهار داشت: با وجود محدودیت های تحمیلی؛ با حمایت های رئیس دانشگاه جهت بهینه هزینه کردن بودجه ها و عملکرد واحدهای تابعه با بالاترین بهروه وری، تا حدودی دغدغه پژوهشگر برای حل مسائل مالی برطرف شده و علیرغم تحت فشار بودن سیستم، چرخ های سیستم پژوهشی دانشگاه بخوبی به چرخش خود ادامه داده است.
نحوه توزیع بودجه پژوهشی بین مراکز تحقیقات
رییس مرکز تحقیقات پروتئومیکس دانشگاه همینطور در ارتباط با نحوه توزیع بودجه پژوهشی بین مراکز پژوهشی، توضیح داد: چندین سال است که بودجه های پژوهشی برحسب عملکرد مراکز و شاخصهای ارزیابی وزارت بهداشت و رتبه بندی ها ی انجام شده، تخصیص داده می شود. بر همین مبنا خوشبختانه اغلب مراکز پژوهشی دانشگاه فعال بوده و با وجود بحران کرونا، سال جاری در حوزه پژوهش رشد بالایی نسبت به سالهای گذشته حاصل شده است.
این استاد بیوفیزیک دانشگاه ضمن اشاره به نحوه رعایت اصول اخلاق در پژوهش در دانشگاه بخصوص در حوزه کرونا، اظهار نمود: باآنکه با بازبینی فرایندها، سرعت انجام برخی پژوهش ها تا چهار برابر افزایش یافته است، اما با تمهیدات پیشبینی شده، مشورت های صورت گرفته و تشکیل کمیته های نظارتی تخصصی، خوشبختانه در این حوزه نقض مسائل اخلاقی گزارش نشده است.
طاویرانی در ادامه در مورد تمهیدات در نظر گرفته شده برای ترغیب اعضای هیات علمی به انجام فعالیتهای پژوهشی، به طراحی گرنت های پژوهشی متنوع در دانشگاه اشاره نمود و اظهار داشت: هر عضو هیئت علمی می تواند طی سال حسب توانمندی خویش از بخشی از این گرنت ها استفاده نماید. این گرنت ها بر مبنای کیفیت پژوهش، جنبه کاربردی پژوهش، همکاریهای بین الملی پژوهشگر، همتا پروری و هم ظرفیت پژوهشگر برای اجرای طرح های تحقیقاتی طراحی شده اند.
اعطای گرنت ویژه به تحقیقات کرونایی
این استاد دانشگاه در ادامه ضمن اشاره به تسهیلات پیشبینی شده برای انجام پژوهش های در رابطه با کرونا، اضافه کرد: برای پژوهشگرانی که مایل به فعالیت در حوزه کرونا باشند، علاوه بر گرنت های معمول، دو مورد گرنت هم اختصاص یافته است که پژوهشگران می توانند از آن استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه حدود ۴۰۰ طرح از این نوع گرنت ها بهره برده اند، اظهار داشت: همینطور از طرح هایی که همراستا با اهداف و اولویت های ستاد مقابله با کرونا بوده و مورد تأیید قرار بگیرند هم به صورت ویژه حمایت خواهد شد.
طاویرانی ضمن اشاره به وضعیت تحقیقات دانشجویی دانشگاه هم با اشاره به اینکه چندین سال متوالی از نظر تحقیقات دانشجویی رتبه نخست کشور را کسب کرده ایم، اظهار داشت: بخش دانشجویی دانشگاه قوی ترین بخش فعالیتهای پژوهشی دانشجویی در کشور است و در همین راستا با عنایت به مقطع، سطح فعالیت دانشجو، عضویت در بنیاد ملی نخبگان و استعدادهای درخشان گرنت های مختلفی تعریف شده که برحسب کیفیت پژوهش تخصیص داده می شود.
وی همینطور به فعالیتهای شاخص دانشجویی در حوزه کرونا اشاره نمود و افزود: خوشبختانه وزن تحقیقات انجام شده در این عرصه چشم گیر است.
مدیر پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خاتمه ضمن ابراز امیدواری نسبت به کنترل و مهار سریع تر پاندمی کرونا، اظهار نمود: انتظار داریم پژوهش در این راستا قدم های محکمتری بردارد و چشم انداز ما این است که این هدف انشالله بزودی محقق خواهد شد.
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب