همزمان با هفته بسیج ملی تغذیه سالم، مطرح شد
بررسی سطح امنیت غذایی در كشور
جاوید شو: مدیرگروه تحقیقات سیاستگذاری و برنامه ریزی غذا و تغذیه انستیتو امنیت غذایی را شامل دسترسی به غذای سالم و کافی در تمام ایام عمر برای داشتن زندگی سالم و فعال تعریف کرد.
به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، فاطمه محمدی نصرآبادی ضمن گرامیداشت هفته بسیج ملی تغذیه سالم با اعلان اینکه امنیت غذایی به مفهوم دسترسی به غذای کافی و سالم می باشد، اظهار داشت: سلامت تغذیه ای همیشه بعنوان یکی از محورهای اصلی توسعه و زیر ساخت های مهم پرورش نسل های آینده کشور بعد از انقلاب مورد تاکید بوده است.
وی با اشاره به اقدامات قابل توجه دولت در قالب سیاست های توسعه روستایی و کشاورزی، اظهار داشت: این سیاست ها خصوصاً در سالهای اخیر در افزایش میزان تولید بخش قابل توجهی از محصولات اساسی غذایی موثر بوده است، اما برای فراهم کردن امکان دسترسی پایدار به امنیت غذایی برای همه افراد جامعه جای کار و توسعه بیشتر وجود دارد.
به گفته محمدی نصرآبادی این سیاست ها تا حد زیادی سبب ارتقای امنیت غذایی ملی شده است، اما به سبب وجود نابرابری های درآمد و ثروت، در توزیع و فراهم کردن بستر موثر و پایدار آن در سطح خرد (خانوار) موفق نبوده است.
وی اشاره کرد: امنیت غذایی به این معناست که مردم در تمامی اوقات به غذای سالم و کافی از نظر فیزیکی و اقتصادی از راه های مورد قبول اجتماعی و فرهنگی دسترسی داشته باشند.
وی منظور از دسترسی فیزیکی را وجود غذا در محل زندگی دانست و اظهار داشت: درمناطق دور افتاده و محروم، سبزی و صیفی و میوه ها بسیار محدود است و اگر مردم قدرت خرید هم داشته باشند این محصولات که برای سلامت ضروری هستند وجود ندارد.
به گفته وی در بیشتر مناطق مذکور دسترسی به لبنیات در فصول خاصی وجود ندارد، درحالی که بحث اصلی امنیت غذایی به مفهوم دسترسی به انواع غذا برای سیری سلول های بدن و در نهایت سلامت کامل است.
محمدی دسترسی اقتصادی را نیز داشتن بودجه کافی برای خرید غذا عنوان نمود و اضافه کرد: بدین سبب امنیت غذایی شامل دسترسی به غذای سالم و کافی در تمام ایام عمر برای داشتن زندگی سالم و فعال است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به نگرانی های موجود درباب باقی مانده های ناشی از آبیاری با فاضلاب، استفاده از علف کش ها و مصرف سموم برای محصولات کشاورزی اشاره نمود و آلودگی های شیمیایی، فیزیکی و میکروبی را بر امنیت غذایی جامعه موثر دانست.
وی با اشاره به این که دسترسی به غذای سالم و ایمن یکی از ابعاد مهم امنیت غذایی شمرده می شود اشاره کرد: در این راستا آلودگی های شیمیایی، فیزیکی و میکروبی، ایمنی و به تبع آن امنیت غذایی جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد.
فاطمه محمدی نصرآبادی تصریح کرد: امنیت غذایی ابعاد گوناگونی دارد که فراهم سازی غذا در جامعه یک بخش آنست. سیاست و مداخله های متفاوت مانند سیاست های تولید و تحریم می تواند بر روی این بعد امنیت غذایی موثر باشد.
وی با اشاره به عوامل موثر در دسترسی به غذا در جامعه اظهار داشت: تحریم ها و مشکلات اقتصادی در فراهم آوردن غذای ایمن در یک جامعه و همین طور دسترسی به دارو و مراقبت های بهداشتی تاثیر دارد و در بعد اقتصادی نیز بطور معمول هر چه درآمد افراد بالاتر باشد، دسترسی اقتصادی آنها به غذای کافی یعنی امنیت غذایی بیشتر است.
به گفته مدیرگروه تحقیقات سیاستگذاری و برنامه ریزی غذا و تغذیه انستیتو؛ دوری از انگل ها و بیماری هایی که مانع بهره مندی بدن از مواد مغذی که مصرف می شود را از دیگر ابعاد امنیت غذایی است.
وی با تاکید بر پایدار بودن امنیت غذایی اظهار داشت: این امنیت غذایی نباید در زمان های مختلف نوسان داشته باشد. دسترسی به غذا باید در همه مکان ها و همه زمان ها وجود داشته باشد در غیراین صورت ناامنی غذایی موقت ایجاد می شود.
محمدی نصرآبادی تغییر فرهنگ را از دیگر ابعاد امنیت غذایی برشمرد و اضافه کرد: غذایی که در دسترس می باشد، از نظر فرهنگی نیز باید مورد قبول جامعه باشد و به شیوه های پذیرفته شده به دست مردم برسد.
به نقل از انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، وی با اشاره به دو واژه مهم سیری شکمی و سیری سلولی اشاره کرد: گاهی ممکنست غذا انرژی کافی را به بدن برساند اما مواد مغذی نداشته باشد. در امنیت غذایی فقط سیر شدن شکم مهم نیست، بلکه باید ریزمغذی ها به مقدار کافی متناسب با شرایط سنی و جنسی افراد جامعه به بدن برسند.
منبع: javidsho.ir
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب