در همایش بحران كرونا و چالش های فلسفه ی سیاسی-اجتماعی غرب مطرح شد
باید منشاء بخش قابل توجهی از درمان های كرونا را در داخل جست
به گزارش جاوید شو رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی اظهار داشت: پژوهش های علوم انسانی نشان می دهد؛ بخش قابل توجهی از منشاء درمان های کرونا را باید در داخل جست.
به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، همایش ملی «بحران کرونا و چالش های فلسفه ی سیاسی-اجتماعی غرب»، ۱۲ اسفندماه، به صورت حضوری و مجازی انجام شد.
در ابتدای مراسم دکتر فرهاد زیویار، مسئول این همایش نکاتی را پیرامون برگزاری این همایش بیان کرد و در ادامه دکتر یحیی فوزی، دبیر کمیته ی علمی همایش گزارشی از روند فراخوان و برگزاری این همایش ارائه کرد.
دکتر قبادی رئیس، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نیز اظهار داشت: خدای را شاکریم در سالی که از طرف مقام معظم رهبری، سال جهش تولید نام گذاری شده، پژوهشگاه، به لطف الهی موفق شد با تقویت رویکرد کاربردی و خروجی محور و محصول مدار تعداد طرح های تقاضامحور را قریب به هفتاد پروژه و طرح با نزدیک به بیست میلیارد ریال اعتبار برساند. حالا بسیج استادان پژوهشگاه هم با ایمان به اثربخشی علوم انسانی در ابعاد مختلف اجتماعی- فرهنگی به این اقدام شایسته دست یازیده است که مقوّم رویکرد کاربردی در برنامه ی توسعه ی راهبردی پژوهشگاه به شمار می آید. خداوند سبحان را سپاس گزاریم که درمجموع پژوهشگاه از حیث افق گشایی توانمندی های علوم انسانی در تخفیف آلام اجتماعی ناشی از کرونا تا حالا چهار جلد کتاب بیش از صد مقاله و ده ها پویش اجتماعی در فضای مجازی و بیش از پنج پنل تخصصی حول محور کرونا برگزار کرده است که نشست امروز نیز می تواند بر این کارنامه وزین بیفزاید.
قبادی اضافه کرد: راهبرد اصلی پژوهشگاه در ورود به مقوله ابعاد اجتماعی- فرهنگی کرونا افزایش امیدآفرینی و ارتقای سطح تاب آوری عمومی در دوران تحریم ظالمانه ی استکبار جهانی بوده است. در عین حال، پژوهش های علوم انسانی نشان می دهد؛ بخش قابل توجهی از منشاء درمان های کرونا را باید در داخل جست، در دل فرهنگ مودّت و مدارای اسلامی- ایرانی، هم دلی عمومی و مسئله شناسی دقیق بومی که می توان دردها و رنج های ناشی از این بلیه فراگیر را کم کند. بازخوردهای نهادهای گوناگون، شامل حوزه ی سلامت و دستگاه های اجرائی در استقبال از این اقدامات در فضای مجازی و غیره نشان از اثربخشی رویکرد خروجی محوری و محصول محوری در پژوهش های علوم انسانی پژوهشگاه بوده است.
وی اظهار داشت: مبادرت به راه اندازی پرتال ویژه ی ابعاد علوم انسانی و اجتماعی در پژوهشگاه به مثابه نهاینه سازی و رسیدن به مرجعیت در این حوزه می باشد.
بنابر اعلام روابط عمومی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی؛ بررسی ها نشان میدهد کرونا به کشف نارسایی های جدید در نظام اندیشگان مسلط در غرب نیز منجر گردیده است، از جمله:
1- قربانی شدن عملی سلامت عمومی تحت حاکمیت سرمایه داری محض
2- فردگرایی افراطی، خودگرایی و به محاق رفتن جنبه ی اجتماعی در سلامت عمومی
3- نابسنده بودن مداخلات علمی-تکنیکی صرف برای تدبیر همه گیری ویروس کرونا
4- لطمه پذیر بودن نهادهای بین المللی هم چون سازمان جهانی بهداشت در برخورد با هژمونی نظام سلطه ی سرمایه داری
5- به کار گرفته نشدن آراء اصحاب علوم انسانی در طراحی تدابیر مهار همه گیری- عدم حضور اصحاب علوم انسانی در بیشتر ستادهای کرونا در بیشتر نقاط جهان
6- کم بهره گیری از متفکران علوم انسانی و ظهور دیوان سالارانه (بوروکراتیک) و فن سالارانه (تکنوکراتیک) بدون توجه به زمینه و زمانه و مؤلفه های فرهنگی-اجتماعی – سیاسی و اقتصادی.
منبع: جاوید شو
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب