رئیس دانشگاه فرهنگیان تاكید كرد
رویكرد علوم انسانی باید پژوهش محور و برمبنای نظریات بومی باشد
جاوید شو: رییس دانشگاه فرهنگیان، با تاکید بر اینکه رویکرد علوم انسانی باید پژوهش محور باشد، اضافه کرد: نظریات بومی باید در علوم انسانی لحاظ شود.
به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، دکتر حسین خنیفر، در نشست ویدئوکنفرانس مقدماتی برگزاری کنگره علوم انسانی، اسلامی با همکاری شورای عالی انقلاب فرهنگی، با اشاره به برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، مشارکت و عزم ملی در برگزاری این انتخابات را عامل مهم اقتدار نظام و انقلاب دانست.
دکتر خنیفر، رویکرد شیفتگی در مقابل غرب، نگاه انحصاری منبع غرب و نگاه تعاملی با غرب را سه رویکرد مهم در بحث علوم انسانی دانست و اظهار داشت: در رویکرد شیفتگی در مقابل غرب، نگاه ما به غرب و نظریه پردازی و نظریه پردازی همچون قطاری است که از غرب می آید و به غرب باز می گردد.
رییس دانشگاه فرهنگیان، نگاه انحصاری منبع غرب را مورد پسند همگان ندانست و اضافه کرد: آغازگر نگاه تعاملی با غرب نیز خود غرب بوده است.
وی با اشاره به دیدگاه آیت الله جوادی آملی، اشاره کرد: در سیاست و مباحث دیگر، نه شرقی، و نه غربی هستیم، اما در علم، هم شرقی و هم غربی هستیم. وقتی علوم انسانی را به سنجش و بررسی تاریخی می گذاریم و تجربه های غرب و دیگر کشورها را مطالعه می نماییم، متوجه می شویم که علوم انسانی بومی نیز مفهومی دارای پیشینه در تاریخ چند صد ساله این علوم دارد.
دبیر هیات امنای دانشگاه فرهنگیان، خودباوری و باورمندی بومی را همچون مباحث مهم قابل طرح در کنگره برشمرد و گفت: این باور هنوز در بسیاری از پژوهشگران ایجاد نشده است. حتی در بعضی از رشته ها به سبب شدت حضور دانش غرب، جایی برای دانش بومی قائل نیستیم.
دکتر خنیفر، طرح احیای پژوهش های بومزاد در علوم انسانی را نیز لازم خواند و اظهار داشت: در بسیاری از موضوعات علوم انسانی، نوع رویکرد کل نگر و نظری است.
وی، با اشاره به حضور دانشگاه فرهنگیان در برگزاری کنگره علوم انسانی – اسلامی، رویکرد علوم انسانی را پژوهش محور ندانست و اشاره کرد: معاونت پژوهش این دانشگاه، علاوه بر تلاش در برگزاری کرسی های نظریه پردازی در امتداد تولید دانش، فعالیت وسیع و ارزشمندی داشته است.
رییس دانشگاه فرهنگیان، جسارت نظریه پردازی در حد کلاس بین المللی را مهم اعلام و تصریح کرد: نظریات بومی در علوم انسانی باید مورد توجه قرار گیرد. چونکه بسیاری از کرسی های برگزار شده ما قابل طرح در کلاس جهانی است.
دبیر هیات امنای دانشگاه فرهنگیان، ارائه نظرات فرازمانی و جرات نگاه و توجه به سالهای پیش رو را ضروری و اشاره کرد: جسارت در تدوین آثار مناسب معاصرت زمانه از مباحث و موضوعات مهم قابل طرح در کنگره علوم انسانی – اسلامی بشمار می رود.
دکتر خنیفر، ارزیابی دانشگاه فرهنگیان در کمیته های اجرائی و شورای علمی مهم خواند و اشاره کرد: انتظار می رود موضوعات ۱۶ گانه این کنگره به ۲۱ موضوع برسد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه فرهنگیان، این مقام مسئول، در آخر معلم و شاگرد از منظر تربیت اسلامی، نظام آموزشی مبتنی بر آموزه های اسلامی، برنامه های درسی با رویکرد آموزه های اسلامی، فنون تدریس در جامعه اسلامی، روش های انفجاری تدریس و سینرژیک را از موضوعات مناسب بمنظور ارائه مقاله در کنگره اعلام نمود و اظهار داشت: محورهای ذکر شده کاملا در رابطه با موضوع تعلیم و تربیت اسلامی بوده و زمینه مناسب برتر تولید مقالات برتر را فراهم می آورد.
منبع: javidsho.ir
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب