نتایج یك مطالعه نشان داد

بالاترین نابرابری توزیع داروخانه ها در ۲ استان

بالاترین نابرابری توزیع داروخانه ها در ۲ استان

بررسی های یک طرح پژوهشی نشان داد استانهای خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد بیشترین نابرابری در توزیع داروخانه ها را دارند.


به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، یکی از مهم ترین نابرابری ها در نظام سلامت، نابرابری در توزیع تسهیلات است. وجود داروخانه و دسترسی به آن نمونه ای از این تسهیلات است و دسترسی سریع و بموقع به آنها سبب کاهش بار بیماری و دستیابی به عدالت اجتماعی می شود.

به همین دلیل؛ بررسی نحوه توزیع داروخانه ها برای ارزیابی میزان دسترسی مردم مناطق جغرافیایی مختلف در سطح شهرستان ها و استانهای کشور ضروری به نظر می آید. بنا بر این پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد با انجام یک طرح پژوهشی، نحوه توزیع داروخانه ها در کشور را مورد بررسی قرار دادند.

یافته ها حاکی از آنست که متوسط ضریب جینی در دوره مورد بررسی (سال ۱۳۹۹) برابر با ۰.۲۱ به دست آمد. بالاترین مقدار شاخص تایل (بالاترین میزان نابرابری) در سالهای مورد بررسی به ترتیب به استانهای خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد است.

بررسی های این مطالعه نشان داد در دوره مورد بررسی، شدت نسبی نابرابری توزیع داروخانه در کشور کاهش یافته است که این مساله حاکی از کارآمدی سیاست های توزیعی اعمال شده است.

روند شاخص تایل یا بالاترین میزان نابرابری در دوره مورد بررسی نشان داد که رویکرد سیاست های منطقه ای در سطح کلان اقتصادی، حرکت به سمت تعادل های منطقه ای است. برای تحقق این هدف، برنامه ریزان منطقه ای و ملی، برنامه های مالی، حقوقی و نهادی را تدوین و اجرا می کنند.

نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «بررسی برابری در توزیع داروخانه های سراسر کشور ایران» در پایگاه نتایج پژوهش های سلامت کشور انتشار یافته و زهرا عباسی شایه از دانشگاه علوم پزشکی مشهد مجری اصلی این طرح پژوهشی است.




1400/05/28
13:26:10
5.0 / 5
1030
تگهای خبر: برنامه , سلامت
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
جاوید شو جاوید شو