روزنامه خوانان جهان چند نفرند

روزنامه خوانان جهان چند نفرند

به گزارش جاوید شو طبق یافته های انجمن جهانی روزنامه ها و نشریات خبری، می توان اظهار داشت چهار میلیارد نفر از مردم جهان هر روز روزنامه می خوانند و این اتفاق بسیار قابل ملاحظه می باشد.



به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، روزنامه ایران نوشت: روزنامه ها كه رقبای سرسختی چون شبكه های اجتماعی و سایت های خبری را پیش روی خود می بینند، بخش مهمی از چشم انداز رسانه ای جهان را در دست دارند و كارشناسان، آنها را یكی اثرگذارترین ابزارهای اطلاعاتی در عصر حاضر می دانند. با همه این توضیحات باید پذیرفت كه دیجیتالی شدن زندگی مردم تأثیر فراوانی در این زمینه برجا گذاشته است و همین مسأله سبب شده از دهه ۲۰۰۰ میلادی به بعد تعداد مشتركان روزنامه ها كاهش پیدا كند. این روند بگونه ای دنبال شده است كه برخی روزنامه های بزرگ در آستانه ورشكستگی به سر می برند و تعداد زیادی از هفته نامه ها هم برای همیشه از عرصه رسانه خارج شده اند.

در این میان افراد زیادی وجود دارند كه همچنان مایل به خواندن روزنامه ها هستند و ضمن دسترسی به دنیای دیجیتال، ترجیح می دهند آخرین اخبار را در رسانه های كاغذی دنبال كنند. مركز تحقیقاتی نیلسِن بر مبنای آخرین بررسی های خود میزان محبوبیت روزنامه نزد مخاطبان جهان را رو به كاهش می بیند و البته آینده چندان نگران كننده ای را هم برای آن متصور نمی گردد.

تیراژ رسانه كاغذی

آخرین گزارش های رسمی از آن حكایت می كند كه در انتها سال ۲۰۱۸ میلادی در كشور آمریكا به صورت میانگین در طول روزهای كاری ۳۱ میلیون نسخه و در انتها هفته ۳۴ میلیون نسخه روزنامه به چاپ رسید كه این رقم كاهش ۱۱ درصدی را نسبت به سال قبل نشان داد. كاهش انتشار روزنامه در آمریكا طی سال ۲۰۱۸ میلادی به بیشترین حد خود در طول تاریخ رسید و این اتفاق برای ناشران و اهالی رسانه بسیار نگران كننده بود. البته این روند نزولی فقط محدود به ایالات متحده نمی گردد و در گزارش مركز تحقیقاتی نیلسن گفته شده تیراژ روزنامه های جهان بین سال های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ میلادی هم كاهش قابل ملاحظه ای داشته است.

طبق اطلاعات رسمی موجود، در سال ۲۰۱۸ میلادی به صورت میانگین ۵۳۶.۶ میلیون نسخه روزنامه در سراسر جهان منتشر گردید كه این رقم نسبت به سال پیش از آن كاهش ۷۰۰ هزار نسخه ای در هر روز را نشان می داد.

اخباری كه این روزها به گوش می رسد از آن حكایت می كند كه رسانه های بزرگ همچون وال استریت ژورنال، رویترز، یونی ویژن، گانِت، آسوشیتدپرس، سیاتل تایمز و… از آغاز سال ۲۰۱۹ میلادی تابحال مبادرت به كاهش نیروی كاری خود كرده اند تا بتوانند با عنایت به كاهش اقبال مردم برای خرید روزنامه، جلوی ضررهای مالی بیشتر را بگیرند. با این حال، مركز تحقیقاتی نیلسن همچنان امیدهای فراوانی دارد و اعتقاد دارد در كنار فعالیت های گسترده رسانه های دیجیتال، تعداد افرادی كه روزنامه می خوانند رضایت بخش است.

در گزارش جدیدی كه این مركز با عنوان «نیلسن اسكاربرو» منتشر نموده است مشخص شد ۵۹ درصد مردم جهان با خرید رسانه های چاپی از راه سایت های اینترنتی یا به كمك اپلیكیشن های موبایلی، هر روز اخبار را دنبال می كنند و بیشتر از نیمی از آنها برای دسترسی به اخبار مورد نظر خود حاضر به پرداخت هزینه هستند.

در این بررسی مشخص شد نسخه چاپی همچنان محبوب ترین ابزار رسانه ای برای مردم است و ۸۱ درصد مخاطبان ترجیح می دهند اخبار را به این شكل مطالعه كنند. بیشتر از نیمی از مردمی كه در این نظرسنجی شركت كردند هم توضیح دادند كه بجز نسخه چاپی سراغ هیچ رسانه دیگری نمی روند و روزنامه تنها منبع اطلاعاتی برای آنها به حساب می آید. در این میان ۳۰ درصد مردم توضیح دادند كه به منظور كسب اطلاعات كافی، نسخه دیجیتالی و كاغذی رسانه مورد نظر خویش را به صورت روزانه دنبال می كنند.

عرصه پرتلاطم رسانه ای

حدود ۲۰ سال قبل كه اینترنت اولین گام های خویش را برای ورود به زندگی مردم برمی داشت، برای اولین بار این بحث میان رسانه های بزرگ عنوان شد كه چگونه می توانند خویش را با دنیای وب سازگار كنند و از مزایای آن بهره مند شوند. این فرایند در سال های اخیر جدی تر شد و این روزها تمام روزنامه های بزرگ جهان سایت اینترنتی یا اپلیكیشن موبایلی خویش را در اختیار مخاطبان می گذارند تا ارتباط بیشتری با آنها داشته باشند.

نوجوانان و جوانان كه نزدیك به یك سوم ساكنان كره خاكی را می سازند، كمترین علاقه مندی را به خواندن روزنامه نشان می دهند و بررسی های مركز تحقیقاتی نیلسن مشخص كرده است كه تنها ۲۴ درصد آنها روزنامه می خوانند. در مجموع می توان گفت یك پنجم روزنامه خوان های جهان را جوانان می سازند و در عوض ۳۲ درصد مخاطبان رسانه های دیجیتالی، جوان هستند.

با همه این توضیحات، «انجمن جهانی روزنامه ها و نشریات خبری» (WAN-IFRA) چندی قبل در یك گزارش ویژه توضیح داد روزنامه ها در مقایسه با صنعت فیلم یا كتاب بسیار قوی تر عمل می كنند و هم اكنون ۲.۷ میلیارد نفر از مردم جهان به صورت روزانه روزنامه مورد نظر خویش را خریداری می كنند و همینطور ۱.۳ میلیارد نفر هم مطالب انتشار یافته در روزنامه مورد نظرشان را روی اینترنت دنبال می كنند. با این توضیح می توان گفت ۴ میلیارد نفر از مردم جهان هر روز روزنامه می خوانند و این اتفاق بسیار قابل ملاحظه است.

این مركز همینطور توضیح داد ۹۲ درصد تمام درآمدی كه صنعت جهانی روزنامه نگاری به دست می آورد از روزنامه های كاغذی تولید می شود و این مسأله نشان داده است كه رسانه قدیمی چاپی همچنان پابرجا به حیات خود ادامه داده است. بر این اساس شاید چندان هم دور از ذهن نباشد كه طی چند دهه آتی باز هم روزنامه ها را در دستان مردم ببینیم.



 

1398/02/03
18:52:13
5.0 / 5
5103
تگهای خبر: دیجیتال , شركت , صنعت , كشور
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
جاوید شو جاوید شو