مدیرعامل خانه تئاتر:

مدیری که فرهنگ را نشناسد وزارت برای او گنداب می شود

مدیری که فرهنگ را نشناسد وزارت برای او گنداب می شود

مدیرعامل خانه تئاتر، بابیان این که اگر امروز کسی شناخت درستی از فضا فرهنگی نداشته باشد باتلاقی برای آن شخص خواهد بود، اظهار داشت: اهالی فرهنگ و هنر هم دیگر پذیرای فردی برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که شناختی از فرهنگ و هنر نداشته باشد را ندارند.


شهرام گیل آبادی عصر شنبه، درباره شرایط افراد تئاتری و آمدن دولت جدید، ابراز امیدواری کرد تا بتوانید رابط خوبی بین خواست و نیاز مردم و جوامعی که سیاست گذار هستند و مقرر است که اریکه فرهنگ و هنر را بر عهده داشته باشند و هدایتگر باشند، باشید. امیدوارم که صادقانه در این راه بتوانید عمل کنید و موفق باشید.
وی اضافه کرد: واقعیت موضوع این است که خیلی از جامعه بزرگ هنر و تئاتر ایران امید جدی به سیاست گذاران ندارند و چون فرهنگ توسط سیاست گذاران امری دون شناخته شده و ماهیت درونی فضای فرهنگ و فرهنگی هیچ وقت و برای هیچ دولتی مورد توجه جدی نبوده بنا بر این است که اهالی فرهنگ و هنر بی بهرگی لازم را دیده اند و نسبت به این مساله ناامید هستند که سیاست گذارن بتوانند در جهت رفع نیازهای فرهنگی و توسعه فکری جامعه ی خودشان کاری کنند یا برنامه ریزی جدی داشته باشند.
مدیرعامل خانه تئاتر افزود: به این خاطر است که ما فقط تلاش هایمان را معطوف به این کرده ایم که چند اتفاق رخ دهد یک ثبت در تاریخ داشته باشیم که روزگارانی اهالی فرهنگ و هنر در کشوری فرهنگی با مسئولین اول فرهنگی خودش کاملا از رسیدن از خواست های مدنی خودشان عاجز بودند.
گیل آبادی اظهار داشت: موضوع دوم این که واقعیت امر این است که در قوانین ما یک پیشرویی جدی دیده می شود اما در سیاست گذاران باتوجه به این که از جنس فرهنگ نیستند این پیشرویی نه فقط نادیده گرفته می شود بلکه وزیری وارد یک فضایی می شود و پس از چهار سال که تازه فضا را شناسایی کرده باید خداحافظی کند و برود.
وی با اعلان اینکه این عدم ثبات در فضای فرهنگی و عدم بهره گیری از آدم های فرهنگی برای مسئولیت های فرهنگی خودش یک معضل است، اضافه کرد: چونکه متاسفانه خود فرهنگ عمیق دیده نشده و به شکل دقیق بررسی نشده و به شکلی جامع برای رفع نیازهای اساسی کشور مدنظر قرار نگرفته است. این بازشناسی برای آدم های غیر فرهنگی کار دشواری است و نمی گردد هم انتظار داشت.
این مدیر فرهنگی با اعلان اینکه نکته دوم این است که رسیدن به خواسته ها برای اهالی غیر از جامعه فرهنگی یک مقداری صعب و دشوار است، اظهار داشت: نکته سوم این است که نگاهی که به فضای فرهنگ و هنر وجود داشته در هیچ دولتی نگاه انسانی نبوده و نگاه توسعه گرا و ماهیتی هم نبوده است. به این علت که اهالی فرهنگ و هنر از حداقل های مدنی و انسانی بی بهره هستند.
گیل آبادی اضافه کرد: انباشت خواست ها به شکلی است که هر کسی با آن مواجه می شود اگر برنامه و سیاست روشنی نداشته باشد بدون شک با یک اختلالی مواجه می شود و نهایتاً عملکرد او عملکرد کارآیی نیست. به این سرفصل های جدی باید توجه اساسی داشت و آدم هایی که وارد فضای فرهنگ و هنر می شوند چه دولت یازدهم و دوازدهم، چه دولت نهم و الان هم دولت سیزدهم، باید آدم های ممحض به فضای فرهنگی باشند و از خود فرهنگ باشند و فرهنگ و هنر را اول درک کرده باشند و ماهیت آنرا بدانند، کارکرد و عملکردش را بشناسند و بعد بتوانند برای خانواده فرهنگ و هنر کاری کنند.
وی اضافه کرد: بیانیه های خانه تئاتر که به آن اشاره کردید و یا صنوف مختلف، مثل موسیقی، سینما و... همه تحقیقا شبیه به هم هستند چونکه فرهنگ مد نظر است و فرهنگ هم فهمیده نمی گردد. در مقابل چیزی که کاملا روشن و مشخص است این است که فرهنگ در همین جامعه ای که هم اکنون سرعت مرگ از زندگی بیشتر شده می تواند راه گشا و زندگی بخش باشد.
مدیرعامل خانه تئاتر افزود: اگر همین یک نکته را فهم نماییم، فرهنگ را راس حرکت فکری و اجرائی خودمان قرار می دهیم و بطور حقیقی به موضوع فرهنگ می پردازیم. این بحث خیلی گسترده است و بنظر می رسد که بسیار هم پیچیده است. در مجموع از هر جهت که به این مساله نگاه نماییم کاستی سیاستگذاری به شکلی است که دولت ها اساسا رقیب بخش فرهنگی بوده اند و همیشه بخش فرهنگی خصوصی هم در رقابت مغلوب بوده، چون آنقدر مریض بوده که دیده نشده است. این رقابت همیشه یک مغلوب دارد و آن هم خانواده ی بزرگ فرهنگ ایران است که خانواده ی بزرگ تئاتر ایران هم قسمتی از آنست.
وی اظهار داشت: باتوجه به این که رهبری موضوع فرهنگ را در کنار موضوع اقتصاد اولویت اول برای مجلس شورای اسلامی مشخص کردند و خود محمد مهدی اسماعیلی باتوجه به این که مسئول گروه فرهنگی آقای رئیسی بوده اند باتوجه به شناختی که من از ایشان دارم انتظار از او این است که ابتدا با صنوف هنری که بخش های گوناگون فضای فرهنگی کشور را نمایندگی می کنند جلساتی را بگذارند و حرف ها را بشنوند.
گیل آبادی، افزود: حالا که رییس جمهور منتخب به ایشان اطمینان دارند و به مجلس معرفی کرده اند به نظر من این اطمینان کفایت نمی نماید. این اطمینان را باید با صنوف و اهل هنر و فرهنگ هم به اشتراک گذاشته و به جایی برسد که خود آقای اسماعیلی باتوجه به این که جوان و کنش گر هستند خودشان شروع کنند و با خلاقیتی که از خود نشان می دهند با اهل هنر و صنوف مختلف هنری جلساتی را برگزار کنند.
وی اظهار داشت: ما اندکی بعد از آن که آقای رئیسی بعنوان رییس جمهور انتخاب شدند کم و بیش متوجه شدیم که آقای اسماعیلی کاندیدای وی برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند. الان که او بعنوان وزیر پیشنهادی به مجلس شورای اسلامی معرفی شده اند به جهت اینکه رای اعتماد بگیرند خوب است که پشتیبانی صنوف را هم جذب و حرف صنوف را هم بشنود.
امروز اگر کسی نداند که فضای فرهنگی چه فضایی است و محیط شناسی درستی نداشته باشد باتلاقی برای آن شخص خواهد بود و اهالی فرهنگ و هنر دیگر پذیرای این نیستند که مسئولینی در وزارت فرهنگ انتخاب شوند که فرهنگ و هنر را نشناسند.
وی در ادامه اضافه کرد: در هر حال از آقای اسماعیلی انتظار می رود که خلاقیت ارتباطی داشته باشد و حداقل حرف صنوف هنری را بعنوان نمایندگان جوامع مختلف هنری بشنود. این یک انتظار حداقلی است و امیدوارم که ایشان تا پیش از جلسه رای اعتماد این جلسات را داشته باشند. به هر طریق حالا که او از طرف رییس جمهور منتخب برای مسند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتخاب شده اند این کار را انجام دهند و تجمیع نظر خانواده بزرگ فرهنگ، تئاتر، سینما، موسیقی و تجسمی در برنامه های ایشان دیده شود.
پرانتز باز که در گروه برنامه های مستند و ترکیبی نمایشی رادیو نمایش تولید می شود، از موزه سینما بصورت زنده و هفتگی ساعت ۲۱: ۰۰ تا ۲۳: ۰۰ پخش می شود.
پرانتزباز هر هفته موضوعش را به نام یکی از فیلم های مطرح پیوند می زند. قسمت هشتم مطالبات از دولت جدید با اسم فیلم تحسین برانگیز «ایستاده در غبار» برای. مخاطب آماده شد.
بهمن فرمان آرا، داریوش مهرجویی، علی نصیریان، مهران مدیری، رضا کیانیان، ابوالحسن داوودی، علی سرتیپی، سید جمال ساداتیان، مصطفی کیایی، علیرضا خمسه، محمود پاک نیت، فرشته صدر عرفایی، میلاد کی مرام، پژمان جمشیدی، چهرزاد بهار، جواد نوروزبیگی، محمدحسین فرح بخش، محمدمهدی عسگرپور، محمود دینی، مهدی یزدانی خرم، محمود حسینی زاد، سجاد نوروزی، منوچهر شاهسواری، حمیدرضا نوربخش، سید ضیا هاشمی و … تا حالا میهمانان این برنامه بوده اند

1400/05/23
22:01:38
5.0 / 5
1092
تگهای خبر: برنامه , فرهنگ , فرهنگ و هنر , موزه
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
جاوید شو جاوید شو