شرایط خانه چه تاثیری در سازگاری افراد با قرنطینه دارد؟

شرایط خانه چه تاثیری در سازگاری افراد با قرنطینه دارد؟

جاوید شو: پژوهشگران با انجام یک مطالعه تاثیر خاصیت های خانه را بر میزان سازگاری افراد با شرایط قرنطینه کرونا، مورد بررسی قرار دادند.


به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، همه گیری کووید-۱۹ و قرنطینه ناشی از شیوع این ویروس، موجب ایجاد سبک زندگی جدیدی در جامعه شده است.
در طول قرنطینه، «مسکن» هم از لحاظ کنترل سرایت بیماری و هم بعنوان محیطی که باید پاسخگوی نیازهای ساکنان در این شرایط باشد، اهمیت ویژه ای پیدا کرد.
تحقیقات حاکی از آنست که در زمان قرنطینه، نگرانی های افراد در مورد محیط مسکن و فضای موجود آن بالا رفته است.
ابعاد و اندازه فضاهای سکونتی و داشتن فضای کافی، یکی از جنبه های اساسی رفاه و سلامتی شمرده می شود. در دوران قرنطینه، سبک زندگی افراد تغییر نمود و به ناچار انجام خیلی از کارهای کاری، آموزشی، تفریحی و حتی ورزشی، به خانه منتقل شد.
باتوجه به اینکه ممکنست خاصیت های مسکن، بر میزان سازگاری افراد با خانه نشینی طولانی مدت، در این ایام موثر باشد، پژوهشگران معماری و شهرسازی با انجام یک مطالعه تاثیر آن در سازگاری افراد و همین طور تغییراتی که می تواند برای تطبیق خانه ها با شرایط قرنطینه اعمال شوند را مورد بررسی قرار دادند.
در این مطالعه ۸۱۳ نفر شرکت کردند و پژوهشگران، با بهره گیری از پرسش نامه مجازی، اطلاعات مورد نیاز این تحقیق را جمع آوری کردند.
پرسش نامه این مطالعه شامل سوالاتی در مورد اطلاعات جمعیت شناختی شرکت کنندگان مانند جنسیت، سن و..، مدت زمان خودقرنطینگی، میزان سازگاری با شرایط قرنطینه، نوع خانه، مساحت خانه، تراکم و تعداد واحدهای مسکونی، تعداد اتاق های خواب و مطلوبیت نور و... بود. داده های به دست آمده از این مطالعه، با روش های آماری تحلیل شدند.
بررسی های این تحقیق حاکی از آنست که در طول قرنطینه، افرادی که تجربه استفاده از فضاهایی مانند سالن چندمنظوری و در وهله بعدی پشت بام، استخر، سونا و جکوزی و همین طور باشگاه یا سالن ورزشی داخل مجموعه مسکونی را داشتند، سازگاری بیشتری از خود نشان داده اند. البته، تعداد افرادی که در محیط مسکونی خود به این امکانات دسترسی داشتند، زیاد نبود.
نتایج بررسی های این مطالعه نشان میدهد که در دوران قرنطینه، ساکنان به ترتیب بیشتر در فضاهای اتاق خواب، نشیمن، پذیرایی، بالکن و ورودی، تغییراتی اعمال کرده اند.
همین طور طبق این ارزیابی؛ از بین مشخصه های محیطی مسکن، رضایتمندی از پاسخگویی خانه به نیازها و شرایط خاص ایام قرنطینه، فضاهای استفاده شده و کارهای انجام شده در دوران قرنطینه خانگی، میزان تنوع رنگی و رنگ غالب خانه دوران قرنطینه، میزان امکان انجام ورزش و نوع خانه دوران قرنطینه در تعیین سطح سازگاری افراد با خانه نشینی، نقش بیشتری داشته است.
پژوهشگران این تحقیق سفارش می کنند که برای ارتقای سازگاری ساکنین با شرایط قرنطینه، باید امکان انجام کارهای مختلف ازجمله باغبانی، خلوت با خود، ورزش و کارهای مجازی، از طرف دیگر کمیت و کیفیت مشاعات، ارتباط با طبیعت و کاربرد رنگ در فضاهای داخلی و تراکم واحد در مجموعه های مسکونی، بیش ازپیش در طراحی مسکن مورد توجه قرار گیرد.
در انجام این تحقیق سیده فرشته احسانی اسکویی، زینت امینی فر، جمال الدین مهدی نژاد و حمیدرضا عظمتی؛ پژوهشگران دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران، با یکدیگر مشارکت داشتند.
یافته های این مطالعه آذر ماه امسال، بصورت مقاله علمی با عنوان «تاثیر شرایط محیطی مسکن بر میزان سازگاری افراد با قرنطینه در دوران کرونا» در نشریه پایش؛ نشریه پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی انتشار یافته است.




منبع:

1400/10/28
16:14:07
5.0 / 5
670
تگهای خبر: رضایتمندی , سبك زندگی , سلامت , شركت
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
جاوید شو جاوید شو