در یك پژوهش داخلی بررسی شد؛

چالش پرستاران در رعایت احتیاط مقابل عوامل عفونی

چالش پرستاران در رعایت احتیاط مقابل عوامل عفونی

جاوید شو: پژوهشگران ایرانی در یک فعالیت پژوهشی چالش های پرستاران را در رعایت احتیاطات استاندارد در مقابل عوامل عفونی بیماری زا مورد بررسی قرار داده و سفارش هایی را برای بهبود وضعیت آنها مطرح کرده اند.


به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، سازمان بهداشت جهانی با هدف کاهش خطر انتقال عوامل بیماری زا، اقدامات احتیاطی استاندارد را بعنوان اقدامی پایه، ساده، مؤثر و کارآمد در پیشگیری و کنترل عفونت های بیمارستانی تعریف کرده است. اقدامات احتیاطی استاندارد، اصول اساسی کنترل عفونت از طریق رعایت اصول بهداشت دست، استفاده از تجهیزات حفاظت شخصی ازجمله دستکش، گان، عینک، ماسک، دفع ایمن وسایل تیز و برنده، انجام تزریقات ایمن و احتیاطات تنفسی هستند که از تماس مستقیم پاتوژن های بیماری زا با بیمار یا پرستار جلوگیری کرده و درنتیجه خطر انتقال عفونت را کم می کنند.
هم اکنون، بنا بر گفته های متخصصان، عفونت های در رابطه با مراقبت های بهداشتی، بزرگ ترین عامل خطر برای بیماران و اعضای تیم مراقبت های بهداشتی-درمانی در نظام سلامت هستند. اعضای تیم درمان ازجمله پرستاران و پزشکان در کنار بیماران، در معرض عفونت هایی هستند که از طریق های مختلفی در زمان حضور در مراکز بهداشتی-درمانی به آنها منتقل می شوند. پرستاران برای پیشگیری و کنترل عفونت ها می توانند با رعایت اقدامات احتیاطی استاندارد، نقش مؤثری در پیشگیری و کنترل این گروه از بیماری ها ایفا کنند. به بیان دیگر، با تاکید بر رعایت اقدامات احتیاطی استاندارد، میتوان زنجیره انتقال عفونت ها را شکست و با مراقبت های بهداشتی آنها را کنترل کرد و کم کرد.
این موضوع، دستمایه گروهی از پژوهشگران کشور از دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه علوم بهزیستی و توان بخشی و دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار گرفته تا در مورد آن مطالعه ای را انجام دهند. در این مطالعه، چالش های پرستاران در رعایت احتیاطات استاندارد در مقابل عوامل عفونی بیماری زا مورد بررسی قرار گرفته اند.
آنها بدین منظور، با جستجو در پایگاه های داده ای معتبر Science Direct، Web of Sciences، SID و PubMed و با استفاده از کلیدواژه های مرتبط ازجمله احتیاطات استاندارد، پایبندی، رعایت، کنترل عفونت، عفونت بیمارستانی، مخاطرات بیولوژیک، مخاطرات شغلی، پرستاران و بیماری های عفونی، اطلاعات مورد نیاز پژوهش مروری خویش را جمع آوری کرده اند.
بر مبنای نتایج به دست آمده از این پژوهش، چالش های پرستاران در رعایت اقدامات احتیاطی استاندارد در مقابل عوامل بیماری زا، در ۶ گروه طبقه بندی می شوند.
به قول فاطمه محمدنژاد استاد، محقق دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران و همکارانش، «این چالش ها شامل موارد زیر هستند: ۱) عدم دسترسی و کمبود منابع مورد نیاز رعایت احتیاطات استاندارد، ۲) بیماری های عفونی نوپدید، ۳) عدم سازگاری تجهیزات مورد نیاز رعایت احتیاطات استاندارد و عدم کارایی مناسب پرستاران حین استفاده از تجهیزات، ۴) دانش ناکافی در مورد رعایت اقدامات احتیاطی استاندارد، ۵) نقش ها و مسئولیت های مختلف و زمان محدود و ۶) شکل گیری مخاطرات جدید به دنبال رعایت احتیاطات استاندارد».
آنها می گویند: «با توجه به عوامل تأثیرگذار بر رعایت اقدامات احتیاطی استاندارد در بین پرستاران، بخصوص در شرایط متفاوت پاندمی بیماری های عفونی، لازم است سیاست گذاران، مسئولین و مدیران نظام سلامت، بخصوص مدیران پرستاری، در جهت تسهیل و مرتفع ساختن این عوامل شناخته شده، اقدام نموده و جهت ارتقای سلامت محیط کاری و ارتقای سلامت حرفه ای پرستاران، برنامه ریزی لازم جهت تأمین منابع و بستر مناسب و همینطور جهت اجرایی سازی این استانداردها را فراهم کنند».
این محققان بر مبنای یافته های حاصل از پژوهش خود، پیشنهاد کرده اند که برای مطالعات آتی، آگاهی پرستاران در ارتباط با رعایت احتیاطات استاندارد و تأثیرات آنها بررسی شده و دلایل مؤثر بر رعایت چنین احتیاطاتی ارزیابی شوند.
یافته های پژوهشی فوق را «فصل نامه علوم پزشکی زانکو» وابسته به کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کردستان منتشر نموده است.




منبع:

1401/05/07
13:38:58
5.0 / 5
498
تگهای خبر: برنامه , پرستار , سلامت , متخصص
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
جاوید شو جاوید شو