معاون پژوهشی مركز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشكی علوم پزشكی شهید بهشتی:
باید صدای سالمندان شویم و از آنها حمایت کنیم
به گزارش جاوید شو، معاون پژوهشی مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اعلان اینکه حمایت، یعنی هر اقدامی که در آن توصیه، استدلال یا صحبتی به نفع دیگران صورت گیرد، اظهار داشت: در حمایت ها افراد بدنبال صدای خودشان می گردند، تا جایی که در خیلی از کشورها به پرستاران صدای بیماران گفته می شود. ما نیز باید صدای سالمندان شویم و از آنها حمایت نماییم.
به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، دکتر فریبا برهانی، استاد دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در دهمین سلسله نشست سلامت سالمندی که به همت معاونت فرهنگی و پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، با اشاره به این که در پشتیبانی از سالمندان باید به نیازهای آنها توجه گردد و تنها کسی که می تواند درک کند سالمندان چه نیازهایی دارند، خود سالمندان هستند، اشاره کرد: در پشتیبانی از سالمندان توجه به جنبه های اخلاقی نیز بسیار اهمیت دارد.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اعلان اینکه اصول اخلاقی مبتنی بر چهار اصل است، توضیح داد: نخستین اصل شامل خودمختاری و استقلال سالمند است. این که به توانمندی سالمند احترام گذاشته شود و به او کمک نماییم تا بر طبق ارزش های خود تصمیم بگیرد. دیگر سالمندی از حالت کلیشه ای قدیمی خارج شده است و به مفهوم شخص ناتوان و گوشه گیر ساکن در منزل یا در آسایشگاه نیست.
برهانی با اشاره به سند چشم انداز ۲۰ ساله که در آن مطرح گردیده است که سالمندان باید حق فعالانه در مشارکت و تصمیم های اجتماعی داشته باشند، اضافه کرد: هر چقدر به استقلال سالمندان احترام بیشتری بگذاریم و اجازه دهیم خودشان برای مسائل زندگی اجتماعی خود تصمیمی بگیرند، رضایت از زندگی و کیفیت زندگی آنها افزایش پیدا خواهدنمود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با یادآوری حفظ حریم خصوصی سالمندان به عنوان یکی از اصول مهم اخلاقی که باید مورد توجه قرار بگیرد، توضیح داد: دومین اصل اخلاق، سودمندی است. وظیفه ماست کاری برای سالمندان انجام دهیم تا به آنها سود برسانیم. باید به جوانان یاد بدهیم که کار مفید برای سالمندان فقط تهیه آب و غذای مناسب نمی باشد، بلکه باید از جنبه های روانی، اجتماعی و معنوی نیز به سلامت سالمندان اهمیت داده شود.
وی اشاره کرد: مراقبت کل نگر ما را به سودمندی می رساند. در مراقبت های پزشکی نیز سودمندی ورای مراقبت کل نگر است.
برهانی با بیان سومین اصل اخلاقی یعنی ضرر نرساندن به دیگران، اظهار داشت: ما اجازه نداریم عامدانه از نظر جسمی، روانی، اخلاقی و معنوی به سالمندان ضرر برسانیم. برای مثال اگر سالمندی اعتقاد دارد که برای گرفتن شفا، پارچه سبز به دستش ببندد، ما حق نداریم او را از این کار نهی نماییم و مانعش شویم.
وی به اصل چهارم اخلاق یعنی عدالت پرداخت و اشاره کرد: یعنی این که هر کس آن چیزی را که شایسته آنست، دریافت کند. گاهی نیز عدالت معنای برابری می دهد.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اعلان اینکه باید از هر دو بعد عدالت را مدنظر داشت، اظهار داشت: با وجود این که وقتی از اخلاق صحبت می نماییم، باید به اصول اخلاقی دقت کنیم، اما گاهی این امر میسر نیست و ممکنست تصمیمات ما اصولی پیش نرود. پس برای پشتیبانی از سالمندان لازم است تا با ارتباط مناسب و مشارکت همه افراد جامعه، ارائه خوبی از مهارت های خود داشته باشیم.
وی با اعلان اینکه حمایت یک تغییر نگرش و دیدگاه است، اظهار داشت: برگزاری این جلسه خود نوعی حمایت شمرده می شود، چون مشارکت، تعامل، تغییر دیدگاه و آگاهی به وجود می آورد.
برهانی با یادآوری این که لازم است تا در رسانه ها چهره دیگری از سالمندان ارائه نماییم، تصریح کرد: هم اکنون تعداد کمی از سالمندان در کارهای اجتماعی مشارکت می کنند و نیاز به کارهای بیشتری وجود دارد.
منبع: جاوید شو
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب