جزییات آیین نامه جدید پسادكتری اعلام شد؛

شروع پروسه اجرائی جذب پژوهشگران از اردیبهشت ۱۴۰۲

شروع پروسه اجرائی جذب پژوهشگران از اردیبهشت ۱۴۰۲

جاوید شو: جاوید شو: بر طبق بخشنامه جدید پژوهشگران پسادکتری، مشمول خدمت وظیفه عمومی در صورت احراز شرایط از مزایای امریه و یا سربازی نخبگان برخوردار می شود.


به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، بخشنامه «جذب و به کارگیری پژوهشگران پسادکتری» ۱۰ اسفندماه ۱۴۰۱ توسط دبیرخانه شورای عالی عتف ابلاغ گردید و بنا بر اعلام دبیرخانه شورای عالی عتف، پروسه اجرائی جذب و به کارگیری پژوهشگران پسادکتری از اول اردیبهشت سال جاری شروع می شود.
بر طبق این بخشنامه، محقق پسادکتری به فردی گفته می شود که با مدرک دکتری تخصصی از دانشگاه های معتبر مورد تایید وزارت علوم؛ تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بصورت تمام وقت، زیر نظر فرد میزبان که یکی از اعضای هیئت علمی وزارت علوم و وزارت بهداشت است، فعالیت می کند.
جذب و نگهداشت نخبگان از اهداف اجرای دوره پسادکتری
هدف از دوره پسادکتری استفاده بهینه از ظرفیت دانش آموختگان دوره دکتری در زمینه های پژوهش، فناوری و صنعتی، کمک به جذب و نگهداشت نخبگان، ایجاد بستر مناسب برای توانمندسازی دانش آموختگان دوره دکتری، کمک به گسترش مرزهای دانش و حل مشکلات کشور، توسعه ارتباط بین مراکز علمی با صنعت و جامعه، فراهم سازی زمینه برای اشتغال دانش آموختگان توانمند، ارتقای ارتباطات علمی بین المللی و کمک به توسعه فناوری و تجاری سازی ایده ها به حساب می آید.
تعریف دوره های پسادکتری در ۴ حوزه/از انتشار مقاله تا ارائه نظریه در کرسی ها
بر طبق این بخشنامه دوره پسادکتری در ۴ حوزه بنیادی، کاربردی، فناوری و صنعتی تعریف شده است؛ محقق پسادکتری در دوره مربوط به حوزه تحقیقات بنیادی به عنوان همکار یک طرح یا پروژه تحقیقاتی فرد میزبان در مؤسسه در مرتبه استادی یا دانشیاری فعالیت می کند. این طرح باید در مرز دانش و در امتداد اولویت های ابلاغی شورای عالی عتف و مورد تایید مؤسسه باشد. دستاوردهای این دوره نیز باید شامل انتشار مقاله در نشریات معتبر، تالیف کتاب، ثبت اختراع تاییدشده؛ ارائه نظریه در کرسی های نظریه پردازی و نقد و مناظره (ویژه علوم انسانی و هنر) و یا اثر بدیع و بهادار هنری باشد.
ثبت اختراع و ایجاد شرکت های زایشی از دستاوردهای دوره کاربردی
در دوره تحقیقات کاربردی، محقق در یک طرح کاربردی فناورانه، نوآورانه و کارآفرینانه که دارای قرارداد بین مؤسسه با صنعت و جامعه است، فعالیت می کند. این دوره زیر نظر فرد میزبان مؤسسه برگزار می گردد. دستاوردهای این دوره نیز اساساً شامل محصول مشخص، حل مشکل یا رفع نیاز صنعت و جامعه، ثبت اختراع داخلی و خارجی، ایجاد شرکت زایشی، کمک به نوآوری و توسعه دانایی محور در کشور است.
جزییات دوره فناوری/حل مشکل شرکت های دانش بنیان
در دوره فناوری، محقق پسادکتری در یک طرح کاربردی فناورانه، نوآورانه و کارآفرینانه که در یک شرکت دانش بنیان در دست اجرا باشد، فعالیت می کند. این دوره زیر نظر فرد میزبان در شرکت دانش بنیان برگزار می گردد. دستاوردها اساسا شامل محصول مشخص، حل مشکل شرکت دانش بنیان، ثبت اختراع داخلی و خارجی، کمک به نوآوری و توسعه دانایی محور در شرکت است.
حل مشکل و رفع نیاز صنعت در دوره پسادکتری صنعتی
دوره بعدی دوره پسادکتری صنعتی نام دارد که دوره ای تقاضامحور است که محقق پسادکتری در یک پروژه برای حل مسئله موردنیاز صنعت زیر نظر فرد میزبان در یک واحد صنعتی فعالیت می کند. دستاوردهای این دوره شامل حل مشکل یا رفع نیاز صنعت، بهبود فرایندهای تولید، افزایش راندمان، تولید محصول جدید، ثبت اختراع تایید شده یا انجام موفقیت آمیز طرح های تحقیقاتی کاربردی مورد نیاز صنعت مربوطه است.
در این بخشنامه حقوق و مزایای ماهانه محقق پسادکتری معادل ۸۰ درصد حقوق و مزایای ماهانه استادیار پایه یک وزارت علوم است که حداکثر سهم صندوق عتف برای انواع پسادکتری، توسط کارگروه تعیین می شود. مابه التفاوت مبلغ حقوق و مزایای ماهانه را باید مؤسسه یا مرکز فناوری یا واحد صنعتی در ابتدای هر سه ماه پرداخت کند.
پسادکتری برای حضور در دوره های مذکور باید شرایط ویژه داشته باشند؛ همچون این که باید مدرک دکتری تخصصی (phD) از دانشگاه ها و مؤسسات آموزشی و تحقیقاتی مورد تایید وزارت علوم و وزارت بهداشت داشته باشند و در سازمان های دولتی و غیردولتی مشغول به کار نباشند. نداشتن منع قانونی در اشتغال به عنوان پژوهشگر، رعایت حداکثر فاصله زمانی چهار سال بین فارغ التحصیلی دوره دکتری و شروع پسادکتری و انطباق داشتن تخصص یا سوابق تحقیقاتی با موضوع مورد تقاضا در دوره پسادکتری از دیگر شرایط پژوهشگران پسادکتری به حساب می آید.
همین طور در دوره پسادکتری نوع «تحقیقات بنیادی»، داشتن حداقل سه مقاله علمی پژوهشی نمایه شده در ISC یا حداقل دو مقاله علمی پژوهشی نمایه شده در پایگاه اسکوپوس یا WOS (Web Of Science) یا در مجموع سه مقاله از ترکیب دو نوع الزامی است.
تکلیف مالکیت فکری و حقوق مادی و معنوی کارهای انجام شده توسط محقق پسادکتری (ثبت اختراع و توسعه دانش فنی) در قالب قرارداد/ توافق نامه بین محقق پسادکتری و فرد میزبان در مؤسسه، مرکز فناوری یا واحد صنعتی تعیین می شود.
امتیاز امریه و سرباز نخبگی ویژه پژوهشگران پسادکتری
بر طبق این بخشنامه محقق پسادکتری مشمول خدمت وظیفه عمومی در صورت احراز شرایط، از مزایای امریه و یا سربازی نخبگان برخوردار می شود.
تعهدی برای استخدام وجود ندارد
طبق گزارش مفدا، به کارگیری محقق پسادکتری به منزله استخدام دائمی نیست و پس از اتمام دوره مؤسسه، مرکز فناوری یا واحد صنعتی، هیچ نوع تعهدی برای ایجاد هر نوع رابطه استخدامی ندارد.




1402/01/09
09:15:51
5.0 / 5
357
تگهای خبر: شركت , صنعت , كتاب , نخبگان
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
جاوید شو جاوید شو