انتقاد وزیر علوم از عدم تعیین استاد راهنما برای دانشجویان کارشناسی

انتقاد وزیر علوم از عدم تعیین استاد راهنما برای دانشجویان کارشناسی

به گزارش جاوید شو، وزیر علوم از به حاشیه رفتن تعیین استاد راهنما برای دانشجویان دوره کارشناسی انتقاد نمود و اظهار داشت: درخواست من این است که باید حداقل برای هر ورودی و هر رشته ای یک استاد راهنما تعیین نماییم تا آنها وقت کافی برای راهنمایی و مشورت دادن به دانشجویان را در نظر بگیرند؛ در این صورت خیلی از مشکلات دانشجویان رفع خواهد شد.


به گزارش جاوید شو به نقل از ایسنا، دکتر محمدعلی زلفی گل در افتتاحیه نمایشگاه کار دانشگاه تهران که امروز در تالار علامه امینی این دانشگاه برگزار شد، ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: ما در دانشگاه فقط وظیفه نداریم دانش نظری دانشجویان خودرا افزایش دهیم چونکه دانشگاه نقش فرهنگ آفرینی، تربیتی و پرورشی دارد. بدین سبب باید بحث استاد راهنما در مقطع کارشناسی را جدی بگیریم. متاسفانه به سبب نقش تکنولوژیهای جدید عملاً این نقش به حاشیه رفته است. بدین سبب درخواست من این است که حداقل برای هر ورودی و هر رشته های یک استاد راهنما در نظر بگیریم و امتیازاتی نیز برای آنها تعیین نماییم تا اساتید وقت کافی برای مشورت، راهنمای دادن و برقراری ارتباط با دانشجویان را در نظر بگیرند. اگر این ارتباط پدرانه و صمیمی بین دانشجو و استاد شکل بگیرد خیلی از مشکلات دانشجویان حل خواهد شد.
ایشان سپس اشاره کرد: خدا را شکر می نماییم که با پیروزی انقلاب اسلامی، نهال شکوفای علم و فناوری در کشور ما کاشته شد و امروزه درحال چیدن میوه های آن هستیم. چونکه یادمان نرفته است پیش از پیروزی انقلاب هیچ مقطع دکتری در کشور ما دایر نبود و در سال ۱۳۶۵ دوره دکترا در کشور ما تاسیس شد به طوریکه امروزه همه تکه های جورچین علم و فناوری در کشور ما شامل رشته های دکتری، پسا دکتری و پسا دکتری پژوهشی، پژوهشگران مستقل در کشور وجود دارد.
وزیر علوم از تدوین سند ملی نوآوری در وزارت علوم آگاهی داد و اشاره کرد: حالا درحال واکاوی و اصلاح این سند هستیم و منتظریم این سند به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی برسد تا راهبرد، سیاست و برنامه های اجرائی مناسب برای علوم و فنون داشته باشیم.
وزیر علوم با تأکید بر این که باید تلاش نماییم نهضت اشتغال به پروژه ملی کشور تبدیل گردد، اظهار داشت: لازم است تمامی امکانات کشور را برای تحقق این هدف بسیج نماییم چونکه اگر جوانان ما شغل مناسب و در رابطه با تخصص خود داشته باشند هم بموقع تشکیل خانواده می دهند و امید و نشاط در جامعه ارتقاء می یابد. از طرفی مهاجرت قسمتی از نخبگان مان را نخواهیم داشت.
زلفی گل اشاره کرد: پس یکی از وظایف مهم جامعه دانشگاهی تبدیل پروژه مهم اشتغال به نهضت ملی است خوشبختانه دانشگاه تهران پرچمدار این اقدام مبارک شده است و باید صدا و سیما نیز دراین زمینه فرهنگ سازی را لازم را انجام دهد.
وی همین طور دانشگاه را منشأ آفرینش توصیف کرد و اظهار داشت: فرهنگ آفرینی، کارآفرینی، نیاز آفرینی و ایجاد پروسه های جدید وظیفه دانشگاه است. یکی از نکاتی که باید دانشگاه به آن توجه کند استفاده حداکثری از مزیت های نسبی کشور می باشد. در حقیقت مزیت های نسبی امکاناتی نظیر نفت گاز، معدن، پتروشیمی و اقلیم چهار فصل است که ما داریم باید با کمک دانشگاه و دانش بتوانیم از این منابع درست استفاده نمائیم.
وزیر علوم اضافه کرد: بااینکه به نظر من نقشه کلیدی دانشگاه ها باید بسیار بالاتر از استفاده نسبی از مزیت ها باشد دانشگاهی دانشگاه است که بتواند مزیت آفرینی کند و مزیت های جدیدی که وجود ندارد را تعریف کنند. بدین سبب فقط بوسیله علم و دانش می شود مزیت های جدیدی برای کشور خلق کرد و پیش بینی کرد در آینده چه نیازهایی خواهیم داشت و برای برآوردن نیازهای ۱۰ سال آینده برنامه ریزی داشته باشیم.
وزیر علوم با تأکید بر این که برنامه توسعه هفتم به زودی تقدیم مجلس شورای اسلامی خواهد شد، اظهار داشت: دانشگاه باید از ظرفیت خود برای تصویب این برنامه استفاده کننده و جامعه دانشگاهی ابتدا باید ضمن ارزیابی ۶ برنامه قبلی توسعه و شناسایی نقاط ضعف و قوت برنامه ها، پیشنهادات خود در برنامه هفتم توسعه را به نمایندگان مجلس عرضه کنند.
وی افزود: این دانشگاهیان هستند که باید فکر تصویب و تدوین قانون را ایجاد نمایند. مجریان نیز باید مبنای تصمیم گیری های خودرا در هر زمانی برمبنای پیشنهادات آنها قرار دهند.



1402/03/01
03:22:24
5.0 / 5
361
تگهای خبر: برنامه , فرهنگ , نخبگان
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
جاوید شو جاوید شو