رئیس انجمن علمی جنین شناسی:

سالانه ۲۰ درصد به جمعیت ناباروران کشور افزوده می شود

سالانه ۲۰ درصد به جمعیت ناباروران کشور افزوده می شود

به گزارش جاوید شو، رئیس انجمن علمی جنین شناسی و بیولوژی تولیدمثل بااشاره به جمعیت افراد نابارور در کشور اظهار داشت: بالاتر از ۳میلیون زوج نابارور در کشور وجود داردو سالانه حدود ۲۰ درصد به جمعیت ناباروران اضافه می شود.



به گزارش جاوید شو به نقل از مهر، سمپوزیوم چالش های درمان ناباروری و جنین شناسی کشور (دارو، تجهیزات و مواد مصرفی) پنج شنبه ۱۱ مردادماه بمناسبت روز جنین شناس توسط انجمن جنین شناسی و بیولوژی تولیدمثل با حضور دکتر محمد رئیس زاده، رئیس سازمان نظام پزشکی کشور؛ دکتر عبدالحسین شاهوردی، رئیس پژوهشگاه رویان؛ دکتر احمد وثوق، معاون خدمات تخصصی پژوهشگاه رویان و تعدادی از متخصصان حوزه ناباروری در پژوهشگاه رویان برگزار گردید.
دکتر حمید چوبینه، رئیس انجمن علمی جنین شناسی و بیولوژی تولیدمثل ضمن اشاره به تاریخچه درمان ناباروری اظهار داشت: حدود ۴۶ سال پیش نخستین نوزاد حاصل از تلاشهای جنین شناسان و متخصصان زنان و نازایی به دنیا آمد.
وی ضمن اشاره به تاریخچه این رشته در ایران اظهار داشت: بر مبنای چیزی که در کشور ما انتشار یافته است، حدود ۳۶ سال پیش نخستین نوزاد با کمک روش هایی کمک باروری در پژوهشگاه یزد متولد شد. البته برخی عنوان می کنند در بیمارستان صارم این صورت گرفت. نخستین نوزاد متولد شده با شیوه میکرواینجکشن هم در رویان متولد شد.
رئیس انجمن علمی جنین شناسی و بیولوژی تولیدمثل با بیان اینکه کشور ما هم اکنون از نظر درمان ناباروری جزو رتبه های برتر دنیا است، اظهار داشت: هم اکنون پژوهشگاه رویان جزو ۹ مرکز برتر درمان ناباروری دنیا است؛ با این وجود، متخصصان جنین شناسی و بیولوژی تولیدمثل در کشور مشکلات عدیده ای روبرو هستند.

مشکل اجرایی نشدن مصوبه اعطای نظام پزشکی به متخصصین بیولوژی تولیدمثل

وی ضمن اشاره به مصوبه اعطای نظام پزشکی به متخصصین بیولوژی تولیدمثل اظهار داشت: در ۲۸ دیماه سال قبل مصوبه اعطای نظام پزشکی به متخصصین این رشته تصویب گردید ولی تابحال این مورد مسکوت مانده است.
وی اضافه کرد: مسکوت ماندن این مورد گره ای از مشکلات عدیده این متخصصان است. مسائل مالیاتی، تعرفه ها و … مسائلی هستند که در گرو اجرای این مصوبه هستند و این درخواست وجود دارد که مصوبه ابلاغی در زمان کوتاه تر اجرایی کنند.
رئیس انجمن علمی جنین شناسی و بیولوژی تولیدمثل با اشاره به اینکه درمان ناباروری درمانی پیچیده است، اظهار داشت: ناباروری جنبه های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی دارد. بر همین مبنا تیم درمان هم باید چند جانبه باشد و متخصصین زیادی را در بر بگیرد.
وی افزود: رجوع کنندگان مراکز ناباروری معمولا خانواده های گرفتار هستند و خانواده های زوجین هم گرفتار این مورد هستند. باید توجه داشت این بیماری فرهنگی اجتماعی است و درمان ناباروری می تواند خیلی از مشکلات فرهنگی و اجتماعی را بهبود دهد.
چوبینه ضمن اشاره به آمار جمعیت افراد نابارور در کشور اظهار داشت: بیشتر از ۳ میلیون زوج نابارور در کشور وجود دارد و سالانه حدود ۲۰ درصد به جمعیت ناباروران افزوده می شود و رسیدگی به مشکلات ناباوران می تواند به حل مساله جمعیت و کاهش موالید کمک نماید.
وی با اشاره به اینکه یکی از سه عامل اصلی طلاق در کشور با مبحث ناباروری مرتبط می باشد، اظهار داشت: حل این مشکل می تواند کمک نماید تا زوجین به زندگی ادامه دهند. همینطور مبحث افسردگی و پرخاشگری هم در این جمعیت دیده می شود که با میتوان با حل مشکل ناباروری مشکل بخشی از مردم جامعه حل شود.
رئیس انجمن علمی جنین شناسی و بیولوژی تولیدمثل با تکیه بر همگرایی متخصصین فلوشیپ ناباروری، ارولوژی و متخصصین جنین شناسی اظهار داشت: این متخصصان سه رکن اصلی درمان ناباروری هستند و کار تیمی در درمان ناباروری اهمیت زیادی دارد. همینطور متخصص این سه بخش با متخصصین ژنتیک، تغذیه، ایمونولوژی و متخصصین لابراتوار همکاری می کنند و این همکاری می تواند به درمان موفق ناباروری کمک کنند.

توسعه بهتر محصولات و تجهیزات ناباروری با همکاری متخصصین و تولیدکنندگان

دکتر فاطمه حسنی، دبیر علمی سمپوزیوم چالش های درمان ناباروری و جنین شناسی کشور (دارو، تجهیزات و مواد مصرفی) هم در این مراسم اظهار داشت: در سالهای اخیر در قسمت جنین شناسی با چالش هایی در مورد تجهیزات دست به گریبان بودیم.
وی ضمن اشاره به این که شرکتهای دانش بنیان در این سال ها به سمت تولید ملی حرکت کرده اند، اظهار داشت: با این وجود مشکلاتی در سه محور دارویی، تجهیزات و مواد مصرفی وجود دارد.
دبیر علمی سمپوزیوم تصریح کرد: حضور متخصصین در کنار تولیدکنندگان و واردکنندگان در این سمپوزیوم کمک می نماید تا تولیدکنندگان بتواند محصولات را توسعه دهند و حتی بتوانند آنرا در سطح بین المللی به فروش برسانند.

1403/05/13
09:59:04
5.0 / 5
237
تگهای خبر: خدمات , شركت , فرهنگ , متخصص
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
جاوید شو جاوید شو