فکرت در حکمت مستندی درباره ی یک عمر تلاش علمی و پژوهشی مهدی دهباشی

فکرت در حکمت مستندی درباره ی یک عمر تلاش علمی و پژوهشی مهدی دهباشی

جاوید شو: «فِکرت در حکمت»، عنوان نهمین فیلم از فصل دوم مجموعه مستند «آئینه عمر»؛ درباره ی زندگی، آثار قلمی و سلوک حکمی و عرفانیِ مهدی دهباشی، استاد ممتاز فلسفه است که پنجشنبه نهم اسفندماه روی آنتن شبکه چهار سیما می رود.


دریافت 20 MB رضا عباسی در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا، با اشاره به گوشه ای از زندگی مهدی دهباشی اظهار داشت: مهدی دهباشی، متولد ۱۳۲۱ شمسی در اصفهان است و تحصیلات دانشگاهی را با کارشناسی ادبیات عرب در دانشگاه تهران شروع کرد و از دانشگاه فوردهام نیویورک در رشته فلسفه به گرفتن مدرک دکتری نائل شد. علوم اسلامی و فلسفی را نزد بزرگانی چون، آیات: طبیب زاده احمد آبادی، سید علی بهبهانی رامهرمزی، سید محمد هادی میلانی، ادیب حبیب آبادی و سید محمدکاظم عصار فرا گرفت و تا حالا به تدریس فلسفه اسلامی و غرب، منطق قدیم و جدید و... در دانشگاه های اصفهان اشتغال دارد. وی در سال ۱۳۷۰ به رتبه استادی رسید. وی در اسفند ۱۳۹۵ شمسی در دومین همایش مکتب فلسفی اصفهان به عنوان یکی از چهره های شاخص و پیشکسوت فلسفه کشور جلیل به عمل آمد.
کارگردان مستند «فِکرت در حکمت» افزود: دهباشی، همچون فیلسوفانی است که تفکر تطبیقی را در عرصه فلسفه گسترش داد. او کوشش کرد میان فلسفه کلاسیک اسلامی و دستاوردهای فلسفه ی مدرن، رابطه ای سازنده برقرار کند. از نظر او، فلسفه اسلامی نباید در گذشته متوقف بماند، بلکه باید خودرا با دستاوردهای جدید معرفت شناسی و هستی شناسی هماهنگ کند. وی خصوصاً در تحلیل فلسفه ابن سینا، ملاصدرا، کانت، هگل و هایدگر نقش برجسته ی ایفا کرده و معتقد می باشد که فلسفه اسلامی ظرفیت هایی دارد که می تواند در جهان معاصر، الهام بخش باشد.
عباسی اشاره کرد: دهباشی، نه فقط یک فیلسوف و استاد دانشگاه، بلکه یک متفکر اثرگذار در سپهر اندیشه ایران معاصر است. آثار او، بازهم الهام بخش پژوهشگرانِ عرصه فلسفه و عرفان است و روش تفکر او، الگویی برای کسانی است که بدنبال درک عمیق تر از مسایل فلسفی و اجتماعی هستند.
کارگردان مستند«فِکرت در حکمت» اضافه کرد: فلسفه علم، تصحیح و شرح رباعیات فلسفی و عرفانی موسوم به شرح الرباعیاتِ علامه جلال الدین دوانی، سیر تصوف از ایران به هند، سرنوشت و آزادی از دیدگاه ملاصدرا، فرهنگ جامع اصطلاحات فلسفی دوسویه فارسی-انگلیسی، انگلیسی-فارسی، فلسفه ملاصدرا: با نگاهی نو در ترازوی نقد(ترجمه)، سرنوشت و آزادی از دیدگاه ملاصدرا (همراه با ترجمه دو رساله القضا و القدر و خلق الأعمال)، پژوهشی تطبیقی در هستی شناسی و شناخت شناسی ملاصدرا و وایتهد و... همچون آثار و پژوهش های حکمی، فلسفی و عرفانیِ انتشار یافته به قلم مهدی دهباشی است.
او در آخر اشاره کرد: حیات علمی مهدی دهباشی، فقط محدود به تدریس در دانشگاه نبوده؛ بلکه تأثیر اندیشه های او، در سطح جامعه فکری و فرهنگی ایران گسترده است. ساخت مستندی درباره ی او، نه فقط ادای دینی به یک متفکر بزرگ است، بلکه فرصتی برای نسل های جدید خواهد بود که با دیدگاه های عمیق و روش شناسی او آشنا گردند.
فصل دوم مجموعه مستند «آئینه عمر» به تهیه کنندگی صدرا صدوقی و کارگردانی رضا عباسی، زندگی، سلوک علمی و فرهنگی و میراثِ پژوهشی ۱۳ چهره نامدار حوزه علوم انسانی، فرهنگ و هنر ایران را به تصویر کشیده است.
«آئینه عمر» پنجشنبه ها ساعت ۰۰: ۱۹ و تکرار آن جمعه ها ساعت ۰۰: ۱۲ از شبکه چهار سیما پخش می شود.



منبع:

1403/12/08
15:54:09
5.0 / 5
213
تگهای خبر: ادبیات , فرهنگ , فرهنگ و هنر , هنر
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
جاوید شو جاوید شو