گشتی در اخبار تئاتر؛

ماندن معافیت مالی هنرمندان و بازگشت مارادونا به صحنه تئاتر

ماندن معافیت مالی هنرمندان و بازگشت مارادونا به صحنه تئاتر

جاوید شو: پیگیری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حفظ قانون معافیت مالیاتی هنرمندان در کنار خبرهای بازگشت نمایش مارادونا به صحنه تئاتر و ابلاغیه ظرفیت 50 درصدی پذیرش مخاطبانِ تماشاخانه ها، قسمتی از با اهمیت ترین اخبار تئاتر طی یک هفته اخیر به شمار می روند.


به گزارش خبرنگار تئاتر ایرنا؛ هم زمان با اختتامیه چهلمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر در ۲۶ بهمن ماه ۱۴۰۰ مطابق هر سال انتظار بر آن می رفت که پس از خوابیدن تب و تاب اجراهای نمایشی در این جشنواره و شور و حال معرفی برگزیدگان بخش های مختلف این رویداد، بار دیگر شاهد بازگشت آرامش به فضای هنرهای نمایشی کشور باشیم.
اما هم زمان با آخرین روز جشنواره و معرفی برگزیدگان از طرف اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ابلاغیه ای خطاب به گروههای نمایشی، تماشاخانه ها و تالارهای نمایشی درباره شرایط جدید میزبانی از مخاطبان تئاتر منتشر گردید.
در آن ابلاغیه آمده بود: به جهت قرار گرفتن کشور در موج ششم پیک کرونا و شیوع سویه اُمیکرون این ویروس، تماشاخانه ها تا اطلاع ثانوی از ظرفیت ۵۰درصدی در پذیرش مخاطبان بهره خواهند برد.
همین مساله رقم زننده ی این شائبه بود که پس از خوابیدن تب و تاب جشنواره تئاتر فجر، اساسا شاهد اقبال کم تالارهای نمایشی و البته اجرای جدید آثار نمایشی در تالارها خواهیم بود؛ اما هنرمندان تئاتر پس از پشت سر گذاشتن دو سال همراهی با فراز و فرودهای این ویروس و لطمه ها و خسارت هایی که به جهت تعطیلی مکرر تماشاخانه ها متحمل شده بودند نه فقط نشانی از احتیاط برای بازگشت به صحنه های تئاتری نداشتند که طی یک هفته اخیر هر روز حداقل شاهد خبر شروع اجرای یک اثر نمایشی جدید در تالارهای نمایشی کشور بودیم.


نکته دیگر که طی این هفته فضای خبری و رسانه ای رویدادها و اتفاقات تئاتری را دست خوش تغییر قرارداد به پیش کشیدن مبحث حذف معافیت مالیاتی هنرمندان بازمی گشت. اهالی تئاتر که طی این دو سال شرایط معیشتی سختی را به جهت شیوع کرونا گذرانده بود، همسو با قاطبه اهالی فرهنگ و هنر نسبت به این اتفاق واکنش نشان دادند و از مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نمایندگان خود در خانه ملت درخواست تجدیدنظر در تصویب این ماده واحده را داشتند.
خوشبختانه با ورود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در امتداد پشتیبانی از هنرمندان و تاکید بر جدا کردن قاطبه هنرمندان از تعداد معدودی از اهالی این خانواده که در گروه به اصطلاح هنرمندان سلبریتی با درآمدهای بالا قرار می گیرند، رایزنی های خودرا با نمایندگان خانه ملت مطرح نمودند و در نهایت کمتر از یک هفته از مطرح شدن این بحث، نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز به حذف مبحث معافیت مالیاتی هنرمندان رای دادند و بار دیگر شاهد بازگشت آرامش به فضاهای ملتهب روحی و روانی هنرمندان در خصوص تصویب آن مصوبه بودیم
این خود یکی از بهترین خبرها در شروع سال جدید هنر تئاتر کشور که هر ساله هم زمان با اتمام جشنواره تئاتر فجر تا برگزاری جشنواره فجری دیگر در سال آینده شروع سال تحویل را جشن می گیدند و طی بازه زمانی سک ساله آن را به انتها می رسانند بود.
در خلال این رخداد و رویداد ها البته بودند اخبار دیگری که فراز و فرودهای تئاتر کشور را دربر می گرفت. آنچه در ادامه این گزارش می آید مرور مهم ترین اخبار حوزه هنرهای نمایشی از ۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۰ تا پنجم اسفند ماه ۱۴۰۰ خورشیدی است.


دریافت مالیات از هنرمندان اثرات مخربی بر جامعه هنری می گذارد
ایرج راد عضو شورای عالی هیات رییسه خانه هنرمندان ایران با تاکید بر نیاز حوزه فرهنگ و هنر برای حمایت همه جانبه و نگاه درآمدی به این حوزه، اشاره کرد: دریافت مالیات از هنرمندان اثرات مخربی بر جامعه هنری به دنبال خواهد داشت.
راد در نشست رسانه ای هیات رییسه شورای عالی خانه هنرمندان ایران در محل این خانه با تشریح موضوع طرح گرفتن مالیات بر درآمد از هنرمندان، اظهار داشت: هنرمند در طول سال تمام تلاشش این است که کار کند، ممکنست سالی درآمدی داشته باشد اما سال بعدی آن هیچ کاری نداشته باشد و بدون درآمد باشد.
رییس هیات مدیره خانه تئاتر با تاکید براینکه باید تحقیق و بررسی شود و ارزیابی کرد که اگر مالیات حذف شود بهتر است یا نه؟، اظهار داشت: شاید سلبریتی ها فقط درآمد بالا داشته باشند که آن هم در یک سال چیزی نیست. ما غیرانتفاعی هستیم و بیشتر هنرمندانی که در جاهای مختلف کار می کنند، حقوق بگیر نیستند. اما به این توجه نمی گردد که دریافت مالیات چه اثرات مخربی بر جامعه هنری دارد.
برای این که یک تئاتر روی صحنه برود، ۲۹ درصد برای سالن، ۵ درصد به بلیط فروشی، ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده پرداخت می شود. یعنی همه اش مالیات است.


حساب پردرآمدها را از اکثریت اهالی هنر جدا کنیم
بعد انتقاد اهالی فرهنگ و هنر به مساله مطرح شده حذف معافیت مالیاتی هنرمندان بدون در نظر گرفتن نوع فعالیت، میزان درآمد و به یک چشم دیدن قاطبه خانواده اهل هنر با جمعیت اندک هنرمندان به اصطلاح سلبریتی، معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به نمایندگی از بدنه وزارتخانه و هم صدا با همدلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از هنرمندان؛ از حذف معافیت مالیاتی اهالی هنر که طی روزهای گذشته محل بحث و تبادل نظری طیف وسیعی از جامعه فرهنگ و هنر کشور بوده، انتقاد نمود.
سیدمحمد هاشمی معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در همین راستا اظهار داشت: خیلی از هنرمندان به لحاظ معیشتی در طبقه پایین یا متوسط جامعه قرار دارند و بازگرداندن مالیات برای این طبقه در بودجه سال آتی فشار زیادی را بر آنها وارد میکند.
سید محمد هاشمی اشاره کرد: شفاف سازی در نظام مالیاتی و لزوم گرفتن مالیات از هنرمندانی که درآمدهای میلیاردی دارند اتفاق مبارکی است و بی گمان امر عادلانه ای است که باید انجام پذیرد، اما باید حساب چهره های معدود هنرمندی را که درآمدهای میلیاردی دارند از قاطبه جامعه هنری جدا کرد.
ما در اقشار مختلف هنرمندان همچون نویسندگان، اهالی تئاتر و هنرهای تجسمی و… شاهد مشکلات جدی معیشتی هستیم که در دوسال اخیر و به خاطر شیوع بیماری کرونا بیشتر هم شده که حمایت بیشتر از این افراد را طلب می کند. در بدنه سینما هم نزدیک به ۱۰ هزار نفر مشغول به کار هستند که اکثریت آنها به لحاظ مالی و معیشتی شرایطی بسیار متفاوت از چهره های معروف با درآمدهای میلیاردی دارند.


هنرمندان با پیگیری های وزارت فرهنگ از پرداخت مالیات معاف شدند
بعد از ورود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به پشتیبانی از آرای هنرمندان در زمینه نقد به حذف معافیت مالیاتی و انتقال این نگاه از سویه قاطبه اهل هنر به نمایندگان مردم در خانه ملت (مجلس شورای اسلامی)؛ نمایندگان در پشتیبانی از کارهای هنری، هنرمندان مشمول بند(ل) ماده ۱۳۹ قانون مالیات های مستقیم را از پرداخت مالیات معاف کردند.
نمایندگان در نشست علنی نوبت عصر روز چهارشنبه (۴ اسفند ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور با بند(ق) تبصره(۶) ماده واحده لایحه بودجه ۱۴۰۱ موافقت کردند.
در جریان رسیدگی به این بند برخی از نمایندگان همچون عباس مقتدایی نسبت به اصلاح جزء در جزء یک بند ق تبصره ۶ پیشنهادی ارائه کرد تا بر طبق آن هنرمندان همچون افرادی که کارهایی در حوزه خلاقیت، نمایش، مرمت و بازسازی آثار تاریخی دارند از پرداخت مالیات طبق قانون مالیات های مستقیم معاف شوند که مجلس با این اصلاح موافقت کرد
در بخش درآمدی بند(ق) تبصره ۶ ماده واحده لایحه بودجه ۱۴۰۱ آمده است: معافیت مالیاتی کارهای مربوط به انتشارات کمک درسی حذف می شود.
به منظور پشتیبانی از تولید و صاحبان کسب و کارهای لطمه دیده از کرونا، بر طبق اعلام ستاد ملی کرونا، واحدهای صنفی با درآمد مشمول مالیات کمتر از یک میلیاردریال در سال ۱۴۰۰ علاوه بر معافیت های قانونی، بخشودگی و مشوق های مالیاتی، برای مالیات بر عملکرد سال ۱۴۰۰ از پنج واحد درصد بخشودگی از نرخ مالیاتی برخوردار می شوند.


برخی از هنرمندان جوان تئاتر دست به تولید آثاری می زنند که رنگ و بوی ایرانی ندارد
اجرای نمایش خانه سیاه است به نویسندگی، طراحی و کارگردانی محسن اردشیر شامگاه یکشنبه (اول اسفند ماه) با سخنرانی قطب الدین صادقی در تالار اصلی مجموعه تئاتر شهر شروع شد.
در نخستین اجرای این اثر نمایشی بهزاد فراهانی، سهراب سلیمی، محسن حسینی، کاظم هژیرآزاد، شهرام گیل آبادی، علی عابدی و تعدادی دیگر از هنرمندان بعنوان میهمان ویژه حضور داشتند.
قطب الدین صادقی پیش از شروع اجرای این اثر نمایشی اظهار داشت: تا جایی که من محسن اردشیر را می شناسم او را کارگردانی دیدم که برای پول دست به اجرای کارهای سبک و مبتذل نمی زند. او هنرمند فعالی است که در این سال ها نهایت تلاش خودرا برای اجرای نمایش های ایرانی به کار گرفته است. شرایطی که متاسفانه امروزه در بعضی از کارگردان های جوان ما دیده نمی گردد و خیلی از آنها دست به تولید آثاری می زنند که رنگ و بوی ایرانی ندارد و دائم در فضایی خارجی پیش روی مخاطبان قرار می گیرد.
متاسفانه فقدان توجه به فرهنگ ایرانی و اجرای بی رویه کارهای فرنگی تبدیل به بحران جدی در تئاتر کشورمان شده و این یک ماموریت جدی برای اهالی تئاتر است که بتوانند با به صحنه بردن نمایش های ایرانی در حفظ فرهنگ ایرانی به سهم خود تلاش کنند. به هر حال، خوشحالم که محسن اردشیر بعنوان کارگردانی برخاسته از تئاتر شهرستان، نمایش مهمی را روی صحنه برده و توانسته متناسب با فرهنگ ایرانی حرف های تازه ای برای گفتن داشته باشد
نمایش خانه سیاه است نمایشی در باب زندگی، اشعار و آثار فروغ فرخزاد به نویسندگی، طراحی و کارگردانی محسن اردشیر و تهیه کنندگی مهدی کریم پور است که تا اختتام اسفندماه ساعت ۱۹ به مدت ۶۰ دقیقه در تالار اصلی مجموعه تئاتر شهر به صحنه می رود.


معرفی نامزدهای بخش های مختلف دومین جایزه سرو معرفی
اسامی نامزدهای دومین جشنواره جایزه سرو از طرف هیات داوران این رویداد با حضور شهرام کرمی، سیدحسین فدایی حسین و رضا صمدپور در بخش داوری بخش نمایشنامه نویسی و نصراله قادری، فرهاد قائمیان و رحمت امینی بعنوان اعضای هیات داوران بخش تئاترهای تلویزیونی عرضه شدند.
بر این اساس خاطرات خانه ای که نیست به قلم کامران شهلایی؛ ابری است غوطه ور در وسط بهار به قلم مهدی نصیری؛ خوب، بد، زشت به قلم ابوالفضل حاج علیخانی؛ تریلوژی های جنگ به قلم ایوب آقاخانی؛ قصه ای از دل خاک به قلم محمد تیموری؛ دایک به قلم هیوا ربانی؛ تمام من همه عدو به قلم مرتضی شاه کرم و کجایی ابراهیم؟ به قلم لیلی عاج بعنوان کاندیداهای بخش نمایشنامه نویسی عرضه شدند.
همچنی در بخش نامزدهای خش تئاتر تلویزیونی سه تله تئاتر دغدغه های پرچین...، سکوت و کشتن کابوس ها بیشترین سهم کاندیداتوری در بخش های نمایشنامه نویسی؛ کارگردانی هنری؛ کارگردانی تلویزیونی؛ بازیگری مرد؛ بازیگری زن؛ تصویربرداری؛ طراحی صحنه و اثر برگزیده را به خود اختصاص دادند.
آئین اختتامیه و تقدیر از برگزیدگان دومین جایزه سرو به همت انجمن تئاترانقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح دوشنبه 9 اسفند ماه 1400 همزمان با شب مبعث حضرت رسول اکرم |(ص) در تماشاخانه مهر حوزه هنری از ساعت 16 برگزار می شود.


قدردانی شبکه مستند از یک عمر فعالیت هنری جواد انصافی
مراسم پاسداشت جواد انصافی بازیگر تئاتر، تلویزیون و سینما و رونمایی از مستند شادی بان تولید جدید شبکه مستند به کارگردانی و تهیه کنندگی ابوالفضل توکلی شامگاه ۳۰ بهمن با حضور تعدادی از هنرمندان سینما و تئاتر در فرهنگسرای ارسباران انجام شد.
جواد انصافی در این مراسم در سخنان کوتاهی با بیان آنکه خوشحالم که در جمع صمیمی هنرمندان بزرگ کشور هستم و خوشحالم که آقای توکلی مستندی از من ساختند. او برای این کار زحمات زیادی کشید اظهار داشت: تمام تلاش من در این سال ها این بوده است که همه شاد باشند و شادی را به دل همه ایرانیان بیاورم. باید بگویم که در ۱۲ سال قبل هیچ کاری را که شاد نباشد، نپذیرفتم.
در بخش پایانی این مراسم، با حضور رضا بنفشه خواه، آتش تقی پور و ابوالفضل توکلی از یک عمر فعالیت هنری جواد انصافی قدردانی و تندیس شبکه مستند به این هنرمند اهدا شد.


تعویق اجرای نمایش «چَفت» به علت مصدومیت بازیگر
نمایش چَفت به نویسندگی امیر اربابی و کارگردانی محمد خان حسینی به علت مصدومیت یکی از بازیگران تا چهارشنبه ۴ اسفندماه روی صحنه نمی رود.
کامران تفتی، سیدجواد یحیوی، دُنا تارفی، کیارش حقگو بازیگران این نمایش هستند.
این گروه نمایش اعلام نموده است: دانشجویان با مراجعه حضوری و ارائه کارت دانشجویی به گیشه عمارت نوفل لوشاتو می توانند از ۲۰ درصد تخفیف خرید بلیت بهره مند شوند.


اعلام نامزدهای دومین مسابقه نمایشنامه نویسی «چهارراه»
ایوب آقاخانی دبیر مسابقه سراسری نمایشنامه نویسی اقتباسی چهارراه، نامزدهای دومین دوره این مسابقه را که آثار خودرا با اقتباس از سمک عیار اثر فرامرز بن عبدالله الکاتب الارجانی، اقبال نامه اثر نظامی گنجوی، مرزبان نامه بازنوشته سعدالدین وراوینی و بهارستان اثر عبدالرحمان جامی نوشته بودند، به شرح زیر اعلام نمود:
آیین دست اندازی نوشته علیرضا سعیدی کیاسری از استان مازندران
افسانه مه و خورشید نوشته پریسا اخوان از استان تهران
پهلوان خلیل نوشته پژمان شاهوردی از استان لرستان
در باران آمد نوشته اصغر گروسی از استان فارس
دیار جادو نوشته پریسا کیومرثی از استان تهران
روضه سوم اندر احوال شاه بازی ساز نوشته شهرام احمدزاده از استان تهران
سرپرستان نوشته آرزو بهرامی از استان زنجان
سمک عیّار را بِکُش نوشته مهدی اکبری از استان البرز
قصه های قلعه قرمز نوشته زینب زاولان از استان اصفهان
گذر عیاران نوشته محمد فخرایی مطلق از استان بوشهر
آقاخانی با اشاره به اجراخوانی چند اثر برگزیده دور اول مسابقه سراسری «چهارراه» توسط گروههای حرفه ای، عنوان کرد: این رپرتوار نمایشنامه خوانی بصورت رقابتی برگزار می شود و برگزیدگان آن، همزمان با آیین اختتامیه این رویداد در سه رشته معرفی می گردند.
داریوش مؤدبیان، مهرداد رایانی مخصوص و محمدحسین ناصربخت داوران دومین مسابقه سراسری نمایشنامه نویسی اقتباسی چهار راه بودند.
آیین اختتامیه این رویداد طی سه روز از ۱۴ تا ۱۶ اسفند ۱۴۰۰ در زمینه هنری برگزار می شود.


معرفی نامزدهای جشنواره نمایشنامه نویسی ثمر
هیات داوران نخستین دوره از جشنواره نمایشنامه نویسی ثمر بعد از مطالعه آثار دریافت شده، نامزدهای هر بخش را معرفی کردند.
آثار دریافتی به این جشنواره توسط فارس باقری، بهزاد آقاجمالی، ساناز بیان، آزاده انصاری و محمد منعم داوری شدند و برندگان نهایی روز دوشنبه (۹ اسفند ماه) طی مراسمی در فرهنگسرای خانواده معرفی می گردند.
نامزدهای جشنواره نمایشنامه نویسی ثمر از طرف هیات داوران به شرح زیر اعلام شد:
نامزدهای بخش کودک و نوجوان:
آزمایشگاه نوشته علی سعادتی (بجنورد-خراسان شمالی)
افسانه شهر رویاها نوشته آدینه سمنانی (تهران)
دونه برف آرزو نوشته ماندانا عبقری (کرج-البرز)
کامران و دیوک در جنگل اشباح نوشته مجتبی مقدم (باغ ملک-خوزستان)
ماهور نوشته مرضیه مرصوصی (تهران)
نامزدهای بخش صحنه ای:
از پشت شیشه ها نوشته ابراهیم عرب نژاد (کرمان)
اسب ها هیچ زمانی کوچ نمی کنند نوشته محمود خسروپرست (تهران)
زمزمه مردگان نوشته ابراهیم عرب نژاد (کرمان)
کاپوتاژ نوشته کامران شهلایی (تهران)
کارا نوشته محمد اوحدی حائری (تهران)
معده طبقه متوسط نوشته لیلی عاج (تهران)
من گوشت خرگوش دوست ندارم نوشته محمدرضا یاری کیا (تهران)
نام تمام مردگان زهره است نوشته رضا رضوانی فر (یاسوج-کهکیلویه و بویراحمد)
هیات داوران در بخش محیطی و میدانی هیچ انتخابی نداشت.
نخستین جشنواره نمایشنامه نویسی ثمر با رویکرد خانه و خانواده توسط فرهنگسرای خانواده و با مشارکت مدیریت مرکز هنرهای نمایشی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران انجام شد.
۱۶۴ اثر از سراسر کشور به دفتر این جشنواره رسیده که شامل ۱۰۷ اثر در بخش صحنه، ۳۴ اثر در بخش کودک و نوجوان و ۲۳ اثر در بخش محیطی و میدانی هستند.


انتشار نمایشنامه های آموزشی برای بچه ها
کتاب سه نمایشنامه کودک و نوجوان اثر مرتضی هاشمی نمایشنامه نویس و کارگردان تئاتر، در تیراژ ۵۰۰ جلد و ۱۱۷ صفحه منتشر و توزیع شد.
این اثر، دومین کتاب او بعد از کتاب پنج نمایشنامه دانش آموی است که سال قبل به چاپ رسیده بود و امسال نیز تجدید چاپ شد.
در این کتاب، سه نمایشنامه جشن تولد، بزرگ ترین گنج دنیا و دنیای شیرین گنجانده شده اند.
نمایشنامه جشن تولد به لطمه های استفاده بیش از اندازه کودکان از بازی های کامپیوتری، نمایشنامه بزرگ ترین گنج دنیا به موضوع دوست یابی در فضای مجازی و نمایشنامه دنیای شیرین به آموزش نظم برای کودکان می پردازد.
علاقه مندان به ادبیات نمایشی و نمایشنامه های کودک و نوجوان می توانند کتاب سه نمایشنامه کودک و نوجوان را با بهای ۳۵۰۰۰ تومان از کتاب فروشی های سراسر کشور تهیه و مطالعه کنند.


روزهای شلوغ صحنه های نمایشی از کاسپار هاوزر تا یک ماه، هزار آسمان
نمایش کاسپار هاوزر با طراحی و کارگردانی بابک بیگوند از پنجم اسفند ماه ساعت ۲۰: ۳۰ دقیقه در تماشاخانه خاتون به صحنه می رود. این اثر نمایشی بر طبق نمایشنامه کاسپار پیتر هانتکه نوشته شده است و تا ۲۰ اسفند ماه به صحنه خواهد بود.
بهروز سروعلیشاهی و علی برقبانی بازیگران این اثر نمایشی هستند.
در خلاصه داستان این نمایش آمده است: کاسپار هاوزر انسانی که تنها قادر به تکلم یک جمله است. آیا او می تواند با این تنها جمله اش در اجتماع آدمیان دوام بیاورد؟؟


سفر «سمفونی مرگ» از لندن به ایران
نمایش سمفونی مرگ به کارگردانی داریوش رضوانی که برداشتی آزاد از نمایشنامه مرگ و دوشیزه آریل دورفمان است با حضور بازیگرانی چون مژگان معقولی، بردیا جلالی، داریوش رضوانی این روزها در تماشاخانه مهرگان به صحنه است.
این اثر نمایشی قبل از این در سال ۱۳۹۴ در شهر لندن به صحنه رفته است. شیوه اجرائی این نمایش به صورتی فیلم تئاتر نیز است و از راش های ضبط شده در داخل اجرا استفاده می شود. به شکلی که اتفاقاتی که خارج از صحنه رخ داده اند در قالب فیلم در اجرا برای مخاطب پخش می شوند.


بازگشت مارادونا به صحنه تئاتر
نمایش مارادونا که اجراهای خودرا از روز نخست بهمن، با نویسندگی، طراحی و کارگردانی مهران رنجبر، نقش آفرینی؛ میلاد معیری، مهدی یگانه و علیرضا عبدالکریمی آغاز نموده بود، دور جدید اجراهای خودرا از شامگاه دوم اسفند ماه در ساعت ۱۹ در عمارت نوفل لوشاتو از سر گرفت.
در دور جدید اجرای مارادونا، مهران رنج بر بجای علیرضا عبدالکریمی در این نمایش بازی می کند.
مهران رنج بر نویسنده، بازیگر و کارگردان تئاتر که قبل از این پرتره هایی چون استیو جابز و مارلون براندو را بر صحنه تئاتر اجرا کرده است.


«تَرَقُب» میهمان جدید تالار قشقایی
تَرَقُب عنوان تازه ترین اثر نمایشی تالار قشقایی تئاترشهر است که از پنجم اسفندماه سال ۱۴۰۰ ساعت ۱۹: ۳۰ به نویسندگی مسعود شامی و کارگردانی مشترک مسعود شامی و میلاد خرم، میزبان مخاطبان تئاتر خواهد بود.
در این اثر نمایشی مهناز میرزایی، سایه کبیری و مائده جلالی بعنوان بازیگر حضور دارند.
در خلاصه داستان این نمایش آمده است: روایتی از سه دوره حیات آدمی، در هیبت زنانگی بر زمین… هر جهان را بنگر که چگونه یک اتم است... در بی نهایتم هستی که به کار و کار و کار در دَمی، آ-دَم دمید و [دآد] داد آدم ی، که بدان. پس تو چِ می دانی؟!


میزبانی حوزه هنری از «یک ماه، هزار آسمان»
نمایش یک ماه، هزار آسمان به کارگردانی حمید ابراهیمی که با موضوعی ملتهب و سیاسی در جشنواره تئاتر فجر امسال نیز حضور داشته است از یکم اسفند تا پانزدهم ماه جاری از ساعت ۱۸ پذیرای علاقمندان در سالن مهر حوزه هنری خواهد بود.
حامد آقایی، بیتا خردمند، پژمان کاشفی، ندا قاسمی، فیروز حیدرزاده، اهورا ابراهیمی، محمدعلی سحرخیز، رضا روستا، حمید ابراهیمی بازیگران این اثر نمایش را می سازند.
این نمایش درباره یکی از شهدای مدافع حرم است که توسط نامه ای عاشقانه محل شهادتش را با زبان ستاره ها برای همسرش بازگو می کند و همسرش که ستاره شناس است متوجه زبان اشاره در نامه شده، در این میان پدرش که مردی ست متنفذ و قدرتمند، او را با مشکلاتی مواجه می کند


منبع:

1400/12/06
13:16:41
5.0 / 5
590
تگهای خبر: ادبیات , جشنواره , حوزه هنری , خانه هنرمندان
این پست جاوید شو را پسندیدید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
جاوید شو جاوید شو